Ny rekord: 760 nye smittede på én dag

Selv om der er rekordhøjt antal smittetilfælde, er situationen på sygehusene en helt anden end i foråret.
De 760 nye smittetilfælde er opdaget ud fra omkring 43.000 prøver. Dermed har 1,77 procent af prøverne været positive, hvilket er den højeste andel siden slutningen af april. (Arkivfoto)
De 760 nye smittetilfælde er opdaget ud fra omkring 43.000 prøver. Dermed har 1,77 procent af prøverne været positive, hvilket er den højeste andel siden slutningen af april. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

22/10/2020

Der er opdaget 760 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark, oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Det er højeste antal registrerede tilfælde på én dag under udbruddet. Den hidtidige rekord var 25. september med 678 tilfælde.

Selv om der er tale om det højeste antal påviste tilfælde, der er registreret på én dag, kan der have været mere smitte i omløb i foråret.

Man kan ikke sammenligne smittetallene én til én, fordi der nu bliver testet langt mere og derfor opdaget flere tilfælde.

Sammenlignet med foråret er situationen også en helt anden på landets hospitaler. I starten af april var der i en periode mere end 500 indlagte.

I øjeblikket er kapaciteten slet ikke under pres på landets sygehuse, da der torsdag er 124 indlagt med coronavirus. Det er to flere end onsdag. 17 er på intensiv, og heraf er 12 i respirator.

De 760 nye smittetilfælde er opdaget ud fra cirka 43.000 prøver. Dermed har 1,77 procent af prøverne været positive, hvilket er den højeste andel siden slutningen af april.

Torsdag morgen lød det fra regeringen, at der kan komme nye restriktioner på forsamlingsforbud og mundbind, hvis ikke smittekurven vender de kommende dage.

- Det er de næste to-tre dage, der bliver afgørende. Jeg kommer ikke til at afvise nogen som helst skærpede restriktioner eller regler. Vi følger det tæt, og myndighederne har skruet op for beredskabet, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Der er desuden registreret yderligere fire dødsfald med coronasmitte. Samlet er 694 døde med virusset siden starten af marts.

Kilde: /ritzau/