Kasi-Jesper konkurs: 'Jeg har modtaget store bøder..'

Ifølge Jesper Nielsen har en sag mellem ham og Pandora om en transaktion fra 2010 fået ham erklæret konkurs.
Jesper "Kasi" Nielsen er især kendt for sit salg af Pandora-smykker. Han er erklæret personligt konkurs. (Arkivfoto)
Jesper "Kasi" Nielsen er især kendt for sit salg af Pandora-smykker. Han er erklæret personligt konkurs. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

19. november 2020

Forretningsmanden Jesper Nielsen, der er bedre kendt som Kasi-Jesper, er gået personligt konkurs.

Det skriver erhvervsmediet Finans på baggrund af en meddelelse i Statstidende.

Til Børsen fortæller Jesper Nielsen, at konkursen udspringer af en sag, hvor han og Pandora er uenige om, hvad Pandora skulle betale for købet af hans selskab i 2010.

- Det er ren chikane fra Pandora i de allersidste minutter, inden sagen bliver afsluttet, siger Jesper Nielsen til Børsen.

- Jeg har modtaget nogle store bøder for at bryde min tavshedsklausul, og dem har Pandora så valgt at efterfølge så aggressivt, at de er lykkedes med at slå mig personligt konkurs.

Pandora ønsker ikke at give en kommentar til Børsen.

I forvejen var Jesper Nielsen blevet indstillet til konkurskarantæne for "groft uforsvarlig forretningsførelse". En konkurskarantæne indebærer, at man mister retten til at sidde i bestyrelser.

Samtidig efterforsker politiet Jesper Nielsen og to af hans familiemedlemmers ageren i den nu konkursramte smykkevirksomhed Kasi Aps. Finans kunne i august berette, at familien var blevet politianmeldt.

Ifølge erhvervsmediets oplysninger var baggrunden for sagen familiens salg af såkaldte earnout-betalinger fra smykkeselskabet Pandora.

Også tidligere har erhvervsmanden været i politiets søgelys. I marts blev han og to familiemedlemmer hver idømt bøder på knap 400.000 kroner for at have optaget ulovlige lån.

Ifølge dommen fra Retten i Glostrup havde Jesper Nielsen og de to slægtninge optaget ulovlige lån for over 33 millioner kroner.

Lånene blev optaget i det selskab, som fungerede som moderselskab for familiens forretninger, og som gik konkurs i 2017.

De ankede dommen til landsretten.

Jesper Nielsen blev især kendt for at sælge smykker fra det danske firma Pandora i Tyskland samt for at kaste millionbeløb i fodboldklubben Brøndby IF og håndboldklubben AG København.

Han har stået i spidsen for en række selskaber, der er gået konkurs.

En personlig konkurs betyder blandt andet, at man mister retten til at bestemme over sine ejendele i en periode og bliver registreret i skyldnerregistret RKI.

Personens værdier - i dette tilfælde Jesper Nielsens - udgør aktiver i konkursboet. Dog kan almindeligt tøj og indbo beholdes.

Kilde: /ritzau/