Kære politikere: Tiden er inde til at stille et mistillidsvotum til regeringen

Claes Kirkeby Theilgaard,

02/06/2020

Nu hvor danskerne og medierne er kommet sig over det granatchok, som nedlukningen af samfundet og de vidtgående hastelove har været, er skræmmende afsløringer om den socialdemokratiske regering begyndt at vælte ud af skabet.

Allerede nu tegner der sig et billede af en egenrådig og magtfuldkommen regering, som ikke er til at stole på. 

Vi har at gøre med en regering, der har lukket Danmark ned på et fejlagtigt og usandt grundlag, som har holdt befolkningen hen i mørket, raget usandsynligt stor magt til sig, og som har vist sig hellere at ville holde danskerne i et fortsat jerngreb end sætte os fri.

Vi har at gøre med en regering, der har lagt Danmark i ruiner. Den slags må man ikke slippe godt fra.

Derfor er tiden nu ved at være inde til, at politikerne på Christiansborg tager sig sammen og lever op til deres fornemme hverv med at holde regeringen i ørerne og tjene de danske vælgere.

Tiden er inde til, at landets politikere stiller et mistillidsvotum til regeringen.

Venstre og dette partis sundhedsordfører Martin Geertsen har været inde på det i forbindelse med en nylig afsløring i Jyllands-Posten.

Her kom det frem, at sundhedsminister Magnus Heunicke direkte havde løjet for Folketinget under et lukket samråd. Han sagde, at Sundhedsstyrelsen bakkede den voldsomme socialdemokratiske corona-strategi op, selvom styrelsen ikke gjorde det.

"Der er ministre i det her land, der er røget for mindre", lød reaktionen fra Martin Geertsen. “Men vi kan jo ikke vælte regeringen i Venstre”, tilføjede han så.

Det er en falliterklæring. Det er ikke nemt, men nogen skal gøre det. 

Et mistillidsvotum er det, der er behov for, så den socialdemokratiske regering langt om længe kan stå til ansvar.

Om det er Venstre eller et andet parti, der stiller mistillidsvotummet, er underordnet. Men nogle bør gøre det, for tiden er ikke længere til at agere medløbere på Socialdemokratiets katastrofekurs.

Dette er en leder skrevet af 180Graders chefredaktør. 180Grader er en borgerlig-liberal netavis, og det kommer til udtryk i lederne. Vi skelner skarpt mellem vores frie, uafhængige journalistik og vores opinionsstof, herunder ledere.

Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage til debatten på 180Grader her.