Finansloven er et dyrt rædselskabinet af røde valgløfter

LEDER: I går aftes landede finansloven for 2020 langt om længe

Claes Kirkeby Theilgaard,

03/12/2019

LEDER: I går aftes landede finansloven for 2020 langt om længe. Og dette ræverøde rædselskabinet af en finanslov var bestemt ikke ventetiden værd. Både Radikale Venstre, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Alternativet såvel som den socialdemokratiske regering erklærede sig godt tilfredse. Altså er det blevet tid til at passe godt på sin pengepung.

Med den nye finanslov bliver der drevet desperat klapjagt på danskernes penge i forsøget på at skrabe nok sammen til at indfri dyre og ræverøde valgløfter, som regeringen og dens støttepartier kan spise deres vælgere af med.

Særligt Socialdemokratiet kan med sin røde samvittighed i god behold læne sig tilbage og se en hel række valgløfter om alt fra arveafgift til folkeskoler og konsulentbesparelser indfriet. Men som altid med vidtløftige, venstreorienterede valgløfter er der en regning, der før eller siden skal betales. Og det bliver ikke billigt for danskerne at indfri Mette Frederiksen og kompagnis valgløfter.

Til en start har de røde partier, som V-formand Jakob Ellemann-Jensen udtrykte det, brugt rub og stub af det økonomiske råderum. Men da det ikke var nok, måtte der skrabes endnu flere af danskernes penge ind til staten i den gode sags tjeneste.

Derfor stiger arveafgiften fra 6% til 15%, selvom et samlet erhvervsliv advarer mod dette. Det bliver ikke blot dyrt for virksomheder, der vil udføre generationsskifte, men det vil skade dansk økonomi og vækst, når virksomheder må dreje nøglen om på grund af socialdemokratisk grådighed.

Dertil bliver cigaretter markant dyrere, og vil fremover koste 60 kroner per pakke. Ja, selv plastikposerne i supermarkedet bliver dyrere.

Din firmabil og din firmatelefon? Ja, den bliver såmænd også dyrere. Tinglysningen af din bolig? Ja, den bliver såmænd også dyrere. Forældrekøb? Det er nu kun for de allerrigeste, for andre kan ikke længere være med.

Ovenstående er kun et udpluk af de områder, hvor den røde finanslov bliver dyr for danskerne. Socialdemokratiet og dets støttepartier har bestemt været opfindsomme, når det kommer til at finde måder at skrabe danskernes penge sammen.

Men bare rolig, politikerne ved, hvordan dine penge bruges bedst.

Bliver du deprimeret over finanslovens betydning for din pengepung, så læn dig blot tilbage og lun dig ved tanken om, at dine hårdt tjente skattekroner går til blandt andet et symfoniorkester på Sjælland, film til døve mennesker, kunstnerisk udviklingsarbejde på arkitekt- og designskoler, en styrkelse af den feministiske tænketank KVINFO og dagpenge til udlændinge.

Ja, det er sandelig dyrt at indfri røde valgløfter.