Senator: WHOs undersøgelse af Wuhan-laboratorium var korrumperet – nye kræfter skal undersøge kineserne

Ifølge den republikanske senator Rand Paul er det bemærkelsesværdigt, at nogle af de forskere WHO tidligere i samarbejde med kineserne har sendt til Wuhan, reelt har undersøgt sig selv.
Pressefoto af Rand Paul
Pressefoto af Rand Paul

Lars Bjørknæs,

16/06/2021

I over et år har den officielle forklaring fra kinesisk side lydt, at coronaens oprindelse skal findes i et marked i storbyen Wuhan. For her købte og spiste en mand nemlig en flagermus, hvorved han pådrog sig den smitsomme sygdom.

Men den officielle forklaring er den seneste tid blevet angrebet fra forskellige sider, ligesom også efterretningsrapporter har vist, at medarbejdere på Wuhan Institute of Virology blev ramt af coronasymptomer allerede efteråret 2019. Det vel og mærke på et tidspunkt, hvor sygdommen ifølge de officielle kinesiske udmeldinger, slet ikke eksisterede.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har tidligere undersøgt, hvorvidt coronaen kunne været udsprunget af Wuhan Institute of Virology. Det med forskere håndplukket i samarbejde med kineserne, hvilket blandt andet inkluderede Peter Daszak. Det på trods af at selv samme Peter Daszak er blandt stifterne af Wuhan Institute of Virology, som den engelske forsker i videoer har fortalt, netop arbejdede med virusser som COVID-19.

Fra amerikansk side har præsident Joe Biden krævet gennemførslen af en ny undersøgelse i forhold til, om der er hold i de efterhånden vedholdende rygter om, at coronaen udsprang fra Wuhan Institute of Virology. Vel og mærke en undersøgelse, som ifølge Biden skal gennemføres af WHO – hvis tidligere undersøgelse ellers nåede frem til, at Wuhan Institute of Virology ikke kunne være oprindelsesstedet.

Det får nu den fremtrædende senator Rand Paul, til at kræve en noget anderledes tilgang til en ny undersøgelse. Overfor Fox News kræver han således, at forskere som Peter Daszak ikke må få indflydelse – fordi republikaneren anser eksempelvis Peter Daszak for at være korrumperet, fordi han reelt kan siges at have undersøgt sig selv.