Overlæge : Der var kaos og medarbejdere gik bare rundt – men der er kommet styr på tingene nu

Da Danmark lukkede ned sidste år, ramte kaos i dén grad også sygehusvæsenet.
Jacob Rosenberg
Jacob Rosenberg

Lars Bjørknæs,

19/03/2021

For efterhånden et år siden, lukkede Danmark ned som følge af coronapandemien. En nedlukning der ikke kun fik betydning for de mange erhvervsdrivende, der med et slag ikke længere kunne drive deres forretning. Problemerne var også til at føle på hos sygehusvæsenet, hvor næsten al fokus blev rettet på COVID-19.

Det ekstremt store fokus på coronaen, medførte store samtidig interne udfordringer i sygehusvæsenet. Det fortæller Jacob Rosenberg, der er professor og overlæge ved Herlev Hospitals afdeling for mave-, tarm- og leversygdomme, ligesom han er regionsrådsmedlem for De Konservative i Region Hovedstaden og blogger på 180grader.dk.

Ifølge Jacob Rosenberg var problemerne særdeles udtalte :

- I foråret gik man helt over gevind og overreagerede, så der gik en masse personale rundt på privatsygehusene og ikke lavede noget, hvilket også var tilfældet for mange ansatte på de offentlige sygehuse. Omvendt var der en del på de offentlige sygehuse, der havde ekstremt travlt. Men det var ikke sådan, at det blev fordelt ligeligt ud på alle personalegrupper.


Overlæge : Der er kommet styr på tingene

Spørger man Jacob Rosenberg om systemet har lært af problemerne, der var sidste år under de første coronanedlukninger, er svaret klar :

- Nu kører der almindelig aktivitet sideløbende med coronaen, hvorfor man udnytter de ressourcer vi har betydeligt bedre, end hvad tilfældet var foråret sidste år. Vi lukkede noget ned her hen over vinteren, men den pukkel det har medført, arbejder vi på at få afviklet inden sommerferien, hvilket jeg tror, vi kan nå.

Samtidig mener overlægen, at den opnåede erfaring i at navigere under krisen, kommer alle parter til gode :

- Vi har fået større erfaring og specielt beslutningstagerne, er bestemt blevet modnet af processen. Så jeg synes egentligt, at det nu kører rigtigt professionelt. Det er meget betryggende både for personalet, men især også for patienterne.