Nye iPhones og nøglefindere - sådan ser Apples 2020 ud

Claes Kirkeby Theilgaard,

30/01/2020

Et nyt årti er over os, og mange spekulerer i disse dage på, hvad fremtiden mon bringer. Det er altid svært at forudsige fremtiden, og særligt indenfor tech-verdenen kan tendenser og udviklinger hurtigt ændre sig. Man kan dog spekulere, og særligt én tech-gigant, Apple, er ofte centrum omkring sådanne spekulationer. Hvad der her følger, er en oversigt over, hvad vi måske kan vente os af Apple i 2020.

iPhone 11s/12

Af alle Apples produkter, er der nok ikke noget der kommer i nærheden af iPhone når det kommer til opmærksomhed. Apples årlige release-event i september, der typisk har iPhonen som hovednavn, trækker altid verdenspressens opmærksomhed til Cupertino, og i år bliver nok ingen undtagelse. Til eventet i september forventes der at lande en ny iPhone, enten en 11s eller helt ny 12’er – hvilken navnevej Apple går, har de seneste par år været lidt uforudsigeligt. Udover navnet, er der også gang i spekulationerne om, hvad Apples næste iPhone kan. En ting er dog sikkert, Apple havde stor succes med iPhone 11 og trenden ser ud til at fortsætte år efter år.

Skulle det blive en decideret 12’er gætter mange på at der kan komme et helt nyt design. Dette kunne følge de nyere iPad Pro-designs, der er mere firkantede, og ville dermed minde om de designs der var på iPhone 4/5. En anden ”gammel” nyhed vil højst sandsynligt være Touch ID, der forsvandt med iPhone X, men hvor det før sad i hjemmeknappen, vil det nu nok være integreret i skærmen. 

Billig iPhone og klaptelefon?

To andre iPhone-nyheder bliver også interessante at følge i 2020. Den første, og mest sandsynlige, er opfølgere til iPhone SE, Apples billige iPhone. Rygtet siger at telefonen kommer til at hedde iPhone 9 (9 blev sprunget over da iPhonen gik fra 8 til X for at markere 10-årsjubilæet for iPhone), og at den i stil kommer til at minde om iPhone 8. Lanceringen kommer muligvis allerede til foråret og prisen bliver omkring 3500-3700 kr. – meget fordelagtigt for en ny iPhone.

Den anden og mere spektakulære nyhed, bliver om Apple hopper med på bølgen af foldbare telefoner. Flere smartphoneproducenter er begyndt at eksperimentere med telefoner, der på forskellige måder kan foldes. Mest opsigtsvækkende har nok været Motorolas Razr, der minder om deres klassisk Razr klaptelefon fra 00’erne, men nu med foldbar touchskærm. Apple er dog nok ikke lige på trapperne med en sådan telefon, men som året skrider frem kunne rygter omkring udviklingen af en sådan telefon begynde at svirre.

Nye og gamle gadgets

Apple har også andet end telefoner i pipelinen. Med lanceringen af de nye iPhones til efteråret, kommer nok også en ny udgave af AppleWatch. Rygterne om AppleWatch går mest på generelle forbedringer af ting som skærm og batteri, men der er også mere interessante opdateringer. Fx vil det nye ur muligvis være helt vandtæt, så det vil kunne benyttes hvis man dyrker sport som svømning eller surfing. Ydermere vil Apple Watch nok komme med sleeptracking, der gør det muligt for dig at holde øje med din søvnkvalitet. En helt ny gadget der måske kommer på markedet er Apples AirTags. AirTag vil være et tracking-device, der vil kunne fæstes på nøgler og punge. Dermed vil du kunne finde disse via ”Find my iPhone”-appen.

Nyt fra Apple, nyt tilbehør

Uanset hvilke nyheder vi fr fra Apple i 2020 vil de betyde meget for producenter af tilbehør til Apple-produkter. Særligt de nye iPhones vil have deres opmærksomhed. Nye iPhones betyder først og fremmest nye covers, og selvom Apple virker til at fortsætte deres skærmstørrelser fra iPhone 11, vil det mulige, nye design betyde nye spændende cover designs. Også Bluetooth-høretelefoner vil være i høj kurs, da Apple højst sandsynligt ikke går tilbage til et mini-jack output på deres iPhones.