Hurtigere, bedre, sundere - måltidskasser gør aftensmaden nem

Alexander Hansen,

14/08/2020

Hvis du har det med at genbruge de samme få opskrifter igen og igen, så er du langt fra den eneste. Det kan være svært at finde inspiration, motivation og energi til at kaste sig ud i nye måltider, og det leder typisk til en kost, der trænger til variation. Det er her, at måltidskasserne kommer ind. De gør det nemt at prøve nye retter af, uden at du selv skal finde på dem eller købe ind til dem. Og der er efterhånden rigtig mange på markedet at vælge mellem.


Måltidskasser er stadig et forholdsvist nyt koncept, men det er et, de fleste efterhånden kender til. Mange har allerede prøvet måltidskasser, og af dem er der mange, der er blevet så vant til bekvemmeligheden, at de slet ikke kunne forestille sig at skulle gå tilbage til at leve uden dem. De passer perfekt ind i vores aktuelle samfund, hvor folk har travlt, men hvor mange også har et større fokus på, hvad de putter i deres krop.


Der er efterhånden kommet masser af konkurrence på markedet, hvilket betyder, at der også er flere valgmuligheder både prismæssigt og indholdsmæssigt. Et af de måltidskasse mærker, som de fleste har hørt om, er Årstiderne, og denne virksomhed klarer sig stadig fint blandt konkurrenterne. Der er dog også mærker, der har et særligt fokus på økologiske, vegetariske eller bæredygtige fødevarer. Det er altså blevet nemt at tilpasse, hvad man får at spise, uden at det behøver at optage særlig meget af ens tid.

 

Til den travle hverdag


Måltidskasserne er det perfekte valg for den travle dansker. Det er de færreste, der elsker at planlægge aftensmaden og købe ind, og disse opgaver er man altså stort set fri for, når man får måltidskasser leveret til døren. 


Flere af virksomhederne, der laver måltidskasser, giver desuden muligheden for at vælge mellem forskellige “pakker”. Ofte er en af disse en hurtigpakke. Denne er designet til at være hurtig at lave, så det er nemt at finde tiden, selv når man har travlt. Det er altså et oplagt valg, hvis man lægger vægt på at spise sunde, hjemmelavede måltider, men gerne vil slippe for at bruge for meget tid på dem.

 

Hvad skal vi spise?


Hvad skal vi spise i aften? For mange er dette et frygtet spørgsmål, der er svært at finde et svar på. At lægge en madplan kan virke som en umulig opgave, hvis man ikke er god til at finde på retter. Typisk betyder det, at man ender med at rotere gennem de samme få opskrifter igen og igen. Det kan godt betyde, at man begynder at gå lidt død i måltiderne. I værste fald kan man begynde at blive træt af sin yndlingsret.


Med en måltidskasse slipper du for at skulle tage stilling. Du skal blot følge instrukserne, og så er der ny mad på menuen. Så behøver du aldrig igen at frygte at skulle svare på spørgsmålet om, hvad I skal have til aftensmad.


Mange danskere spiser ikke varieret nok. Vi har et fast udvalg af madvarer i skabene, køleskabet og fryseren, som bliver brugt igen og igen - måske i forskellige kombinationer. Det betyder, at vi er mange, der har et underskud på det ene eller det andet, og selvom vi godt er klar over, at det er sundere at spise mere varieret, er det nemmere sagt end gjort. En måltidskasse skaber helt naturligt variation i din kost uden, at du selv skal tænke over det.

 

Prøv en ny diæt

Der er mange forskellige diæter, man kan følge nu til dags. Nogle er for helbredet, nogle er for dyrevelfærd og nogle for miljøet. Lige meget hvad, kan det være spændende at dykke ned i de mange muligheder for at ændre på den effekt, din kost har på dig selv eller omverdenen. 


Mange af os har de bedste intentioner, men har svært ved at få dem implementeret i vores daglige madlavning. Det kan være, vi gerne vil være sundere, men har svært ved at finde ud af, hvad vi skal købe ind, og hvordan vi skal tilberede de sunde madvarer, som vi ikke er vant til at arbejde med. Det kan også være, vi gerne vil begynde at spise vegetarisk, men da kød er en central ingrediens i så mange af vores populære retter i Danmark, er det svært at finde ud af, hvad man kan lave.


En måltidskasse gør det rigtig nemt at følge en diæt. Der findes nemlig masser af måltidskasser på markedet, der passer ind i forskellige kategorier. Det kunne blandt andet være vegetarisk, vegansk, sundt eller noget helt fjerde. Du slipper for selv at skulle finde opskrifter og købe de rette madvarer ind. Du er også ude over fristelserne for at “snyde”, mens du på din diæt, da kasserne kun indeholder det, du skal bruge. Det fjerner mange af de udfordringer, der typisk er forbundet med diæter, og gør det derfor nemt at prøve en ny livsstil af.