Digital marketing stortrives under corona

180Graders Redaktion,

02/06/2020

Siden Danmark lukkede ned d. 11. marts, har mange erhvervsdrivende kæmpet for at holde deres virksomhed i liv. Et sted, hvor krisen dog næsten har haft den modsatte effekt, er hos de digitale tjenester og markedsføringsindsatser.

Netflix og de andre streamingtjenester har i ugevis set deres hidtil bedste lukkekurser på aktiemarkedet, og flere danske webshops rapporterer også om en markant stigning i deres omsætning og deres online besøgstal.

Ifølge Thomas Bogh, CPO i SEO bureauet Bonzer, har en digital tilstedeværelse for mange virksomheder været afgørende for at klare sig gennem coronakrisen.

“Vi vil selvfølgelig altid mene, at SEO er vigtigt. Men i vores usædvanlige situation har vi kun set præcist, hvor vigtigt det er at få høje placeringer på søgemaskiner som Google. Flere kunder har set en fordobling i deres organiske trafik (trafik fra søgemaskiner såsom Google, red.), siden krisen begyndte.”

I begyndelsen var der mest tale om Bonzers kunder, der solgte rengøringsmidler og håndsprit, som havde kronede dage. Sidenhen har interessen i højere grad været rettet sig mod digitale ydelser, DIY-projekter og andre produkter, der skal afværge de hjemmegåendes kedsomhed.

Thomas slår dog fast, at SEO er en vedvarende indsats. Derfor har han også for nyligt udgivet en guide med 10 tips til bedre SEO – både for den lille startup og den veletablerede virksomhed.

“SEO tager tid. Men resultaterne holder også ved, og hvis man ligger i toppen på de store  købsparate søgninger, kan det tydeligt ses i hele forretningen” siger Thomas.

I takt med flere og flere går online, er det dog også vigtigt, at man som forbruger ved, hvordan man skal agere på nettet.

Her er en VPN eksempelvis en god investering for en person, som ønsker at være på nettet uden, at en tredjepart opsamler informationer, som ikke skal ende de forkerte steder. 

En VPN krypterer nemlig trafikken og adfærden på nettet. Derfor kan man også forestille sig, at i takt med trafikken på internettet øges, vil efterspørgslen efter digital sikkerhed ligeledes stige.