Sådan vælger du det rette mobilabonnement

Det kan være svært at finde ud af hvilket mobilabonnement, der er det bedste på det danske mobilmarked. En del mobilselskaber proklamerer, at de har det bedste mobilabonnement, og det kan derfor være noget af en jungle at skelne dårlige og gode mobiltilbud fra hinanden. Her får du nogle gode råd til at finde det billigste mobilabonnement, der passer bedst til dig:

Hav styr på forbrug og behov

Før du giver dig i kast med at vælge et billigt mobilabonnement, er det vigtigt, at du har styr på dit eget mobilforbrug, og hvilke behov du egentlig har. Mange mobilkunder undersøger ikke deres forbrug inden de vælger abonnement, og betaler derfor i dyre domme for mobilabonnementer, der indeholder mere end de har brug for. Ved at kende dit forbrug, er du ét skridt foran, når du skal vælge det bedste mobilabonnement.

Langt de fleste mobilselskaber har selvbetjeningssider, hvor du har mulighed for løbende at følge med i dit forbrug på tale, data og meget andet. Her kan du skabe dig et overblik over de sidste tre måneders forbrug. På den måde kender du dit behov for tale, data, SMS, udlandstelefoni osv. når du skal vælge det bedste mobilabonnement.

Udover normale forbrugsmæssige behov er det også en god idé at have nogle flere ting for øje. Her er et par ting, du også med fordel kan undersøge:

Dækning er et afgørende parameter på tværs af alle mobilbehov. Når du skal vælge mobilabonnement, er det derfor altid en god idé at undersøge, hvordan de forskellige selskaber dækker hos dig. Afhængigt af hvor du bor, kan det eliminere mulighederne til kun ét mobilselskab, hvis ikke du vil stå uden signal.

Gebyrer vil de fleste kan undgå eller holde til et minimum. Flere steder kan man støde ind i både oprettelses- og betalingsgebyrer, som kan gøre det dyrt at være mobilkunde. Det er derfor godt at have for øje om der er skjulte gebyrer, inden du vælger mobilselskab.

Sammenlign mobilabonnementer

Når du kender dit mobilforbrug, kan du begynde din research efter et billigt mobilabonnement. Du kan med fordel benytte dig af sammenligningssider, hvor du har mulighed for selv at bestemme parametre som EU-tale, datamængde og antal timer, så du får vist de billigste abonnementer, der opfylder netop de krav. Sammenligningssider er rigtig gode til at skille fårene fra bukkene, og giver dig et overblik over, hvilke selskaber, der tilbyder billig mobiltelefoni, der passer til dine behov.

Ud over sammenligningssider kan du også med fordel undersøge, hvilke mobilabonnementer, der har vundet bedst i test, eller er anbefalet af upartiske kilder. Forbrugerrådet Tænk har f.eks. testet mere end 120 forskellige mobilabonnementer. Her er dukaTALE løbet med bedst i test de seneste to år. Det testvindende abonnement tilbyder fri tale, fri sms/mms og 10 GB data, du kan bruge i hele EU, til 99 kr./md. Du kan læse mere om mobilabonnementet her.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere