Er boligpriserne på vej ned ad bakke?

Siden finanskrisens afslutning er boligpriserne røget i vejret. Det har givet mange danskere muligheden for at sælge deres boliger med et godt afkast og samtidig optage nogle ualmindeligt billige lån. Er boligprisernes stigning mon kommet for at blive?

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan eksperter spår boligmarkedet til at blive i de kommende år. Samtidig giver vi dig et overblik over, hvorfor du bør investere nu og her. Det har nemlig en række fordele for dig.

Et boligmarked på toppen

Det er især københavnerne, der har mærket til de markante prisstigninger på boligmarkedet. Prisen på en ejerlejlighed er steget med over 20 % i Danmarks hovedstad, og det samme kan gøre sig gældende andre steder i landet. ”Alt kan få en ende. Også boligprisernes himmelflugt i hovedstaden” skriver Berlingske, som peger på, at de høje priser er ved at have nået sit højeste.

Boligadvokater ser et stort potentiale for boligmarkedet, hvis priserne begynder at falde alt imens danskerne kan optage fastforrentede lån med en rente på 1 %, som giver mere luft i økonomien. Og tallene viser også, at priserne er faldet med cirka 3 % i det første kvartal af 2019. Derfor kan der være udsigter til billigere boligpriser i løbet af de kommende år.

Få altid professionel hjælp til dit boligkøb

Den lave rente skal man ikke grine ad. Den kan være din mulighed for at købe drømmeboligen, idet du vil have et større rådighedsbeløb hver måned. Har du fundet boligen, skal der udarbejdes en række forskellige dokumenter og gennemgås processer. Her kan det være ideelt for dig at få hjælp fra en professionel boligadvokat, der til dagligt arbejder med tinglysning af skøder, købsaftaler og køberrådgivning.

En boligadvokat kan både hjælpe dig online eller i den by, som du er bosiddende i. Boligadvokaten kan også overtage forhandlingerne for dig, så du blot skal informere om dine vilkår og krav.

Det kan være en fordel for dig at vælge en boligadvokat, der kender til det specifikke område og dets boligpriser. På den måde kan boligadvokaten indgå i en forhandling, hvor der er mulighed for at argumentere for prisafslag ud fra områdets gennemsnitspris.

Hvornår skal jeg slå til?

Det store spørgsmål er, hvornår det er tid til at investere i en bolig. Med høje boligpriser kan det virke som en dårlig idé, men det kan komme dig til gode i det lange løb. Boligpriserne bevæger sig hele tiden i Danmark, hvilket er baseret på landets inflation. I mange tilfælde gælder det om at forhandle med banken om et fastforrentet lån til en lav rente.

Renterne er det beløb, du skal betale hver måned for at låne pengene fra banken. Jo lavere renten er, desto bedre kan det betale sig for dig at investere i en bolig her og nu. Nogle banker vil samtidig fremsætte et krav om, at du får hjælp fra en boligadvokat til udarbejdelse af en købsaftale.

Dét er både bankens og din egen sikkerhed, og det vil samtidig gøre hele arbejdet nemmere for dig. Du slipper for grimme overraskelser efter bolighandlen er i hus, og du vil have dit på det rene.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere