Seneste artikler

11.000 enige om klimakrise

Udgivet 10. november 2019 16:51 i Miljø og klima

Tilføjet 10/11/19 04:11 af Ulrik B. Petersen

BT skriver 10/11/2019 bl.a.: 

"11.000 forskere erklærer klimakrise: Vi erklærer klart og utvetydigt, at Jorden ...

Læs artikel

Domstoles politiske bias

Udgivet 10. juli 2018 08:15 i Christiansborg

Tilføjet 10/07/18 08:07 af Ulrik B. Petersen

I dag har Donald Trump udnævnt Brett Cavanaugh som ny højesteretsdommer. Traditionelt har der været røre om denne udnævnelse, ligesom ...

Læs artikel

Forever Trump

Udgivet 5 dage siden i USA

Tilføjet 01/12/19 03:12 af Ulrik B. Petersen

Scenen er sat for opgøret i den amerikanske kongres mod præsident Donald Trump. P.t har man nogle fridage ved ...

Læs artikel

Klimaforandringer?

Udgivet 21. oktober 2019 11:14 i Miljø og klima

Tilføjet 21/10/19 11:10 af Ulrik B. Petersen

Tja, jeg ved ikke rigtigt. Hvis man tror på klimaforandringer som et veldefineret begreb, må det jo være i forhold ...

Læs artikel

Dialog mellem EU og USA

Udgivet 11. juli 2018 08:14 i EU

Tilføjet 11/07/18 08:07 af Ulrik B. Petersen

EU's præsident, Donald Tusk,  har netop forsøgt at være smart på EU's vegne ved at minde Donald Trump ...

Læs artikel

Seneste kommentarer

Ulrik B. Petersen @ 11 timer siden 7 minutter siden

@B4PH0M3T Du har ret i at alle afgifter vender den tunge ende nedad. Ganske vist var momsen et socialdemokratisk påhit, men de borgerlige drømte aldrig om at reducere den. Tværtimod var det fx en vis Venstre skatteminister ved navn Anders Fog Rasmussen, der forhøjede momsen fra 22,55 til 25%.

Hvad angår forhøjelsen af tobaksprisen, demonstrerer den vel bare statens skizofreni på området, for på den ene siden plejes den forlorne omsorg for folkesundheden - på den anden side den "rørende" omsorg for statsfinanserne, og da man selvfølgelig er bekendt med Laffer-grafen, ved man aldrig helt sikkert, hvilket ben, man skal stå på. Om 60 kr. for en 20-stk. er for meget, skal vise sig, men hvis ikke, skal man nok ikke vente sig en reduktion af prisen.
Iøvrigt: Hvis der skulle være en eller flere inkarnerede rygere, der læser med, kan jeg godt oplyse min private husmands-statisik: Jeg er en ud af fem søskende. De tre er døde for mange år siden. Det var rygerne. De to, der lever endnu, har aldrig røget.

Gå til artikel

Ulrik B. Petersen @ 4 dage siden

Denne sag illustrerer at Kina føler sig svag mht. til udvikling af ny teknologi, hvis ikke landet kan stjæle fra andre lande. Læren er: Hvis du har forretningshemmeligheder, så lad være med at drive forretning i Kina.

Gå til artikel

Ulrik B. Petersen @ 4 dage siden

Af mange gode grunde skal vi kraftigt reducere afbrænding af fossile brændstoffer, og derfor er et indlysende rigtigt skridt at indføre atomkraft i Danmark. Det er nemlig svært at se, hvordan vi kan sikre en ren produktion af el og varme samt reducere CO2-udledningen og opretholde den rene luft uden. 

 
Selvfølgelig vil dette ikke være nok, som ino er inde på, for alle andre lande skal følge trop – ellers er det hele lige meget. Men Danmark kunne godt blive et foregangsland, hvis visionerne for det lange sigt og viljen var til stede hos mennesker med indflydelse. Og hvis viljen er der, behøver man ikke at ændre Grundloven. Desværre rækker udtrykket "langt sigt" blandt politikerne kun frem til næste valg, mens det hos mange virksomhedsledelser kun rækker frem til næste bestyrelsesmøde.

Gå til artikel

Ulrik B. Petersen @ 4 dage siden

"Dollaren VIL dø ..." Og det VIL Euroen også samt alle andre valutaer, det er kun et spørgsmål om tid. Min tilføjelse er uden argumentation, men det er din påstand også, specielt efter at du har sat tid på. Lad os vente til slutningen af 2020 og se, hvad der sker. jeg skal nok være der og minde dig om din spådom, hvis du tager fejl, men vil også kreditere dig for din visdom, hvis du får ret.

Gå til artikel

Ulrik B. Petersen @ 5 dage siden

@B4PHOM3T. "... senest når dollaren kollapser". Denne dommedagsprofeti har floret siden 1970'erne, og det kan da godt være at det sker en dag. Men siden du finder min påstand latterlig, bør du vel komme ud med sproget: Hvornår tror du det sker?

Gå til artikel