Det Borgerlige Overblik: Ny måling sender LA under spærregrænsen

Velkommen til dagens udgave af Det Borgerlige Overblik fra 180Grader.

I dag er der nyt om Liberal Alliance, der ifølge en ny måling ser ud til at have bevæget sig på den helt forkerte side af spærregrænsen. S og V sætter bremsen i for en normalisering af politikernes lukrative pensionsforhold, mens Naser Khader trækker sig fra udlændingedebatten, regeringen vil finansiere valgløfte om 1.000 flere sygeplejersker ved øgede afgifter på cigaretter, Muhammedtegningerne fylder 14 år og Det Konservative Folkeparti afholdt landsråd i weekenden.

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant.

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig og læse mere om det hele her


Ny måling sender LA under spærregrænsen

Foto: Alex Vanopslagh, partileder for Liberal Alliance (News Oresund)

Til folketingsvalget gik Liberal Alliance kraftigt tilbage fra 13 til 4 mandater. Valgresultatet, der lød på 2,3% af stemmerne, kunne være slemt nok i sig selv. Nu ser det dog endnu dårligere ud for det tidligere regeringsparti, hvis man skal tro en ny måling fra analyseinstituttet Voxmeter. Her får LA kun 1,8% af stemmerne blandt de 1042 adspurgte i målingen. Spærregrænsen er som bekendt på 2,0%, og skulle partiet gå til valg nu, kunne det således risikere at ryge helt ud af Folketinget. Det skal noteres, at der er en statistisk usikkerhed på 0,8% tilknyttet målingen.

Læs videre...


Kun S og V vil ikke være med til at normalisere folketingsmedlemmers pensionsforhold

Når Folketinget fra i morgen åbnes den første tirsdag i oktober som traditionen foreskriver, vil Socialistisk Folkeparti stille et forslag om at normalisere de lukrative pensionsforhold, som politikerne i mange år har nydt godt af. Med SF's forslag skal politikernes pensionsforhold ligestilles med dem, der gælder på det almindelige arbejdsmarked. Forslaget har indtil videre mødt bred opbakning fra stort set alle partier på Christiansborg - med undtagelse af de to helt store midterpartier Socialdemokratiet og Venstre, der ikke vil være med til at normalisere pensionsforholdene.

Læs videre...


Naser Khader trækker sig fra udlændingedebatten: Var ved at kaste op

Naser Khader har gennem mange år været en af de helt store profiler i udlændingedebatten, og særligt blev han kendt som en skarp debattør indenfor dette område under Muhammedkrisen i 2005. Muhammedtegningerne har i øvrigt 14-års jubilæum i dag, og det kan du læse mere om i dagens leder her. Men nu har Khader i et interview med Berlingske annonceret, at han trækker sig fra posten som udlændingeordfører for sit parti Konservative og dermed også fra udlændingedebatten mere generelt. Det sker ifølge ham selv på baggrund af en række personlige oplevelser og ikke mindst fordi han synes, at debatten er blevet for unuanceret.

Læs videre...


Regeringen vil finansiere valgløfte om 1.000 sygeplejersker ved øgede afgifter på cigaretter

Under folketingsvalget lavede Socialdemokratiet bl.a. kampagne på et valgløfte om at ansætte 1.000 flere sygeplejersker i et forsøg på at løfte niveauet i det danske sundhedsvæsen. Sidenhen er Socialdemokratiet kommet i en soloregering, og nu har man ifølge statsminister Mette Frederiksen i sinde at levere på valgløftet. Derfor vil der på den kommende finanslov blive afsat 300 millioner kroner i 2020 til flere sygeplejersker, mens beløbet i 2021 vil stige til 600 millioner kroner. Og pengene? Ja, de skal komme fra rygerne. Regeringen vil nemlig finansiere de mange nye sygeplejersker gennem en afgiftsstigning på cigaretter, der vil betyde, at en almindelige pakke cigaretter fremover vil koste 50 kroner.

Læs videre...


Her er de fem vigtigste ting, vi lærte af Konservatives landsråd i weekenden

I weekenden afholdt Det Konservative Folkeparti deres årlige landsråd. Altinget har i et godt overblik samlet de fem vigtigste ting, som enhver interesseret bør vide om landsrådet. Blandt andet blev der på landsrådet talt om arveafgiften, som partiformand Søren Pape Poulsen kalder "et bittert og vredt projekt, som tiltaler dem, der ikke kan tåle, at andre har succes". Derudover erklærede Konservative, at de er klar til at samarbejde over midten ligesom partiet opfordrede til borgerligt samarbejde på klimaområdet.

Læs videre...

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere