Det Borgerlige Overblik: Venstre klarer skærene i målinger efter formandsvalg

Velkommen til endnu en udgave af Det Borgerlige Overblik fra 180Grader.

Dagens nyhedshøst byder på nyt om alt lige fra bilbrande, kommunalt spild og fejlprioritering, oprør i Hong Kong, Vestagers EU-høring, Ritt Bjerregaards erindringer og Venstres resultater i de seneste meningsmålinger. 

Nå, lad os springe ud i det. 

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant. 

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig og læse mere om det hele her.


Kommune bruger hundredvis af millioner på kuldsejlet prestigeprojekt, men skærer kraftigt i kernevelfærd

I Frederikssund Kommune prioriterer man pengene på lidt alternativ vis. Over flere år har kommunen brugt næsten 400 millioner kroner på det, der skulle have været et stort og prestigiøst byprojekt ved navn Vinge. Endnu har ingen dog ville bygge Vinge, og på grund af rod i økonomien bag byprojektet, har man været nødt til at indføre en spareplan på 100 millioner kroner. Den går ud over kommunens kernevelfærd som daginstitutioner. Nu vil Frederikssund Kommune investere yderligere 80 millioner kroner i Vinge frem mod 2022, og det vækker undren hos beboerne i kommunen.

Læs videre...


Bilbrande slår rekord: Særligt København og Århus er ramt

Der kommer stadigt flere bilbrande i Danmark, og særligt belastede områder i København og Århus bliver ramt. Siden man begyndte at monitorere bilbrande for fire år siden, har aldrig været så mange bilbrande som nu. I de første ni måneder af 2019 har der således været 648 bilbrande. Tallene i Rigspolitiets opgørelse over bilbrande omfatter de brande, som politiet skønner til at være påsatte og dermed er det, der skønnes til at være vilkårlige brande ikke indregnet i opgørelserne. Dog er tallene behæftet med en betydelig usikkerhed, da det kan være vanskeligt at afgøre, om brandene er påsatte eller ej.

Læs videre...


Efter formandsvalg: Venstre stabiliseret i meningsmålingerne

De nu overståede magtkampe i Venstre med Lars Løkke og Kristian Jensen i hovedrollerne så en overgang ud til at koste Venstre vælgeropbakning, men nu er der godt nyt i seneste gennemsnit af meningsmålingerne. Altinget kan nemlig berette, at der efter valget af Jakob Ellemann-Jensen som ny formand er sat en stopper for vælgerblødningen, så Venstre nu ligger til kun at være gået 0,5% tilbage fra valgresultatet.

Læs videre...


I dag skal Vestager stå sin prøve i EU-parlamentet

I dag skal Margrethe Vestager stå sin prøve i EU-parlamentet. Hun skal nemlig til høring, inden hun endeligt kan godkendes til at fortsætte sit hverv som konkurrencekommissær og samtidig indtage posten som ledende næstformand for EU-kommissionen med ansvar for den digitale udvikling i EU. Hvor Vestager klarede den igennem uden større problemer ved sin første høring tilbage i 2014, da hun første gang blev udnævnt som kommissær, forventes det, at hun får en hårdere medfart i dag.

Læs videre...


Ritt Bjerregaard i ny erindringsbog: Det var mændenes skyld, at jeg aldrig blev statsminister

I sit tredje bind af sine erindringer med titlen "Udenfor", der udkommer i dag, tager Ritt Bjerregaard blandt andet fat i spørgsmålet om, hvorfor hun aldrig blev statsminister. Spørger man Bjerregaard selv, havde hun alle forudsætningerne for at gå hele vejen og indtage Statsministeriet. Men hvorfor blev hun så aldrig statsminister? I bogen skriver Bjerregaard selv, at "jeg havde det forkerte køn". Så spørger man Bjerregaard, var det dybest set mændenes skyld, at hun aldrig fik indfriet sine statsministerdrømme.

Læs videre...


Oprøret i Hong Kong er ved at udvikle sig i en voldelig retning - og det er forkert

Oprøret i Hong Kong fortsætter, og det er ved at udvikle sig i en stadigt mere voldelig retning. Dagens leder på 180Grader tager fat i denne udvikling:

"Da Carrie Lam for nyligt skulle argumentere for en hårdere linje imod demonstranterne, herunder maskeringsforbuddet, var hendes rygdækning de volds- og hærværksepisoder, som har fundet sted på det seneste. Som altid lyder parolen, at når statens fjender bliver voldelige, må de mødes med endnu mere vold. 

Og lad os være ærlige: Hong Kongs demonstranter kan ikke konkurrere med Carrie Lam og den kinesiske overmagt, når det kommer til voldsudøvelse. Forfalder man til volden, vil man som regel blive udkonkurreret af statsmagten. 

Holder man sig derimod på den rene, ikke-voldelige sti, kan man komme meget længere. Hong Kongs styre og kommunisterne i Kina er ikke bange for oprøret på grund af den vold og det hærværk, det har ført med sig. Magthaverne frygter de idéer, som oprørerne kæmper for. Uafhængighed og selvstyre. Demokrati og frie valg. Frihed og borgerrettigheder. Det er den slags, der vælter autoritære styrer. Ikke vold."

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere