Det Borgerlige Overblik: Tidligere medlem af Liberal Alliances Ungdom frifindes for voldtægt

Velkommen til torsdagens udgave af Det Borgerlige Overblik.

I dag er der nyheder om SF, der vil plukke topskatteydere endnu mere, om en DF'er, der forstår at udnytte de gode eftervederlagsforhold, som politikere har og om Radio24Syvs lukning. Og så bakker Kristian Jensen op om lønforhøjelse til landets ministre.

Derudover er et tidligere medlem af Liberal Alliances Ungdom blevet frikendt for voldtægt, Boris Johnson ligger lunt i meningsmålingerne, DF vil lade kommunerne inddrive skattegæld på egen hånd og et internt notat afslører hvordan regeringen vil trække støtten til sociale projekter.

På debatfronten er der indlæg på 180Grader fra Metal Ungdoms formand, mens vores chefredaktør Claes Kirkeby Theilgaard skriver i Altinget om borgerlig klimapolitik og her på 180Grader om religionskritik.

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant. 

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev. Du kan tilmelde dig og læse mere om det hele her.


Dagens vigtigste nyheder fra 180Grader

SF: Vi skal beskatte topskatteydere endnu mere

Topskatteydere skal til at bidrage endnu mere til den danske velfærdsstat, hvis det står til Pia Olsen Dyhr og resten af Socialistisk Folkeparti.

I forbindelse med dagens finanslovsforhandlinger meldte SF-formanden nemlig ud, at topskatteydere med indkomst fra aktier og anden kapitalindkomst skal til at spytte endnu mere i statskassen.

Læs videre...


Kristian Jensen bakker op om lønforhøjelse: “Giv ministrene et højt vederlag!”

Den vragede næstformand i Venstre har holdt lav profil det seneste stykke tid, mens Inger Støjberg har overtaget hans tidligere post i partiet og sammen med Jakob Ellemann-Jensen er begyndt på arbejdet. Men nu blander Kristian Jensen sig i debatten om politikeres vederlagsforhold i et opslag på sin Facebook-side.

Hvor mange andre i de seneste dage har argumenteret for, at politikeres løn-, pensions-, og vederlagsforhold bør gøres mindre fordelagtige, er Kristian Jensen lodret uenig. Han opfordrer til at give ministrene et højt vederlag.

Læs videre...


Vraget folketingsmedlem fra DF på orlov med fed løn fra Folketinget: Bruger tiden på hus, have og fritidsfiskeri

Ved valget i juni blev Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti ikke genvalgt til Folketinget. Dermed blev det et farvel til det politiske arbejde. Men da den vragede DF’er efter sommerferien skulle til at genoptage sin civile tilværelse, valgt han ikke at genoptage sit gamle arbejde som havnebetjent. 

I stedet har han taget orlov frem til 2021 og under denne orlov modtager han en klækkelig løn fra Folketinget. Dermed udnytter han de fordelagtige vederlagsforhold, som tidligere folketingspolitikere har. For Ib Poulsen kommer ikke til at mangle penge de næste to år – snarere tværtimod. Faktisk kan den tidligere DF-politiker trække 56.494 kroner om måneden i eftervederlag fra Folketinget de næste to års tid.

Læs videre...


Radio24Syv lukker med et brag til midnat: Holder koncert med symfoniorkester på taget

I dag er Radio24Syvs sidste sendedag. Efter otte år i æteren på FM-båndet og et tabt udbud på en ny DAB-kanal, lukker og slukker 24Syv ved midnat i dag. På FM-båndet bliver 24Syvs efterfølger Radio4, mens Radio LOUD inden længe vil overtage på DAB.

Men Radio24Syv går ud med et brag: lukningen af radioen kulminerer nemlig med en koncert med symfoniorkester på taget af den bygning, som de sidste år har lagt ramme til radioen.

Læs videre...


Dagens vigtigste nyheder fra andre medier

Tidligere medlem af Liberal Alliances Ungdom frifindes for voldtægt

Østre Landsret har torsdag frifundet et tidligere medlem af Liberal Alliances Ungdom for voldtægt af et yngre partimedlem. Det oplyser hans forsvarer, advokat Rune B. Pedersen.

I sommer nåede Retten i Odense frem til det modsatte resultat og idømte manden syv måneders ubetinget fængsel.

Tidligere på året berettede en række anonyme kvinder fra Liberal Alliances Ungdom om krænkelser og overgreb i ungdomspartiet. Det var i den forbindelse, at anklagen om voldtægt kom frem.

Læs videre...


Internt notat afslører: Regeringen vil trække støtten til sociale projekter

Der bliver alligevel ikke penge til blandt andet mere hjemlige rammer på plejehjemmene, nye ungekrisecentre og en whistleblowerordning, der skal afsløre svindel i frivilligsektoren.

Det viser et regeringsdokument, som Altinget er i besiddelse af.

Dokumentet fra Social- og Indenrigsministeriet indgår i de igangværende forhandlinger om udmøntningen af den reserve, der erstatter den aflivede satspulje og skal finansiere midlertidige projekter på socialområdet fremover.

Læs videre...


DF: Lad kommunerne selv inddrive deres gæld

Danskernes skattegæld er eksploderet, og mens skattevæsenet fortsat kæmper med at få styr på inddrivelsen, må andre aktører tage over.

Sådan lyder det nu fra Dansk Folkeparti, der med et nyt beslutningsforslag fremover vil gøre det muligt for landets kommuner og andre offentlige ikke-statslige institutioner selv at inddrive de mange udeståender.

Læs videre...


Meningsmålinger giver Johnsons konservative stor føring til kommende valg

Målinger viser, at Labour kan få et meget svært valg, når vælgerne sætter deres kryds til det kommende valg i Storbritannien den 12. december.

To meningsmålinger giver nemlig den britiske premierminister, Boris Johnson, og hans konservative parti en føring over Labour med 15 til 17 procentpoint.

Læs videre...


Dagens debat

Formand for Metal Ungdom: Kære liberalister, dagpengekampen er jeres

Dagpengesystemet er nået til point of no return. Derfor er det på høje tid, at det liberalt-borgerlige Danmark afklæder sig deres ”overførselsindkomster er roden til alt ondt”-briller og forholder sig til, hvor hårdt det vil ramme vores virksomheder, hvis dagpengesystemet bukker under.

Læs videre...


180Graders chefredaktør i serie om borgerlig klimapolitik på Altinget.dk: Borgerlig klimapolitik er det modsatte af rød klimapolitik

Venstreorienterede hippiehoveder er løbet med klimastafetten herhjemme i en sådan grad, at det er svært at tænke klimakamp uden at tænke fortvivlede gymnasieelever, der med deres SFU-medlemskab i bagagen står og vifter med et papskilt og synger slagsange. Men den klimapolitik, som prædikes af venstrefløjen, er dybt forfejlet og gør ofte mere skade end gavn.

Så når spørgsmålet om, hvordan fremtidens borgerlige klimapolitik skal se ud, kommer på bordet – og det gør det tit i øjeblikket – bør svaret ligge lige til højrebenet: Den borgerlige klimapolitik skal bare være sådan cirka den modsatte af de venstreorienteredes, og så er vi godt på vej.

Læs videre...


Dagens leder

Slå dig løs, om det er profeten Muhammed eller en katolsk præst du vil kalde for pædofil

På mere end én måde kommer denne leder givetvis til at træde nogle over tæerne. Men det er sådan set også formålet. For uanset, hvor mange tågehoveder, der skulle mene, at religionskritik skal forbydes og at aviser skal rette ind for ikke at såre nogle religiøse følelser, må vi andre aldrig give efter. Religionskritik, ytringsfrihed og det frie demokrati hænger uløseligt sammen. Bakker man ikke op om retten til at kritisere religioner, er man mørkemand og antidemokrat og skal udstilles som sådan.

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere