Det Borgerlige Overblik: Rigsretssag på vej mod Trump

Velkommen til dagens udgave af Det Borgerlige Overblik fra 180Grader.

Nyhedsoverblikket i dag kommer omkring nyheder om Trump og en måske kommende rigsretssag, tyrkiske imamer i Danmark, Boris Johnsons suspendering af parlamentet der er dømt ulovlig, Venstres nye gruppeledelse, en sammenligning mellem Thunberg og Paludan, et åbent samråd om 3F-skandalesag og Enhedslisten, der vil gøre det nemmere for udlændinge at få permanent ophold.

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant.

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig her

Nu kan du også få Det Borgerlige Overblik på videoformat på både Facebook og YouTube. Følg os og få nyhedsoverblikket alle hverdage.


Demokraterne vil indlede rigsretssag mod Trump

Demokraterne annoncerede tirsdag aften, at de vil tage de første skridt i den proces, der kan stille USA's præsident Donald Trump for en rigsretssag. Nancy Pelosi, formanden for Repræsentanternes Hus, sagde på et pressemøde, at årsagen til at man har indledt processen med en rigsretssag er, at det tidligere på ugen er blevet afsløret, at Trump har forsøgt at presse den ukrainske præsident til at udlevere kompromitterende oplysninger om Joe Biden. Biden er i øjeblikket favorit til at blive Demokraternes modkandidat til Trump ved det kommende præsidentvalg. 

Trump selv kalder Pelosis udmelding for en "heksejagt" og skriver med versaler om "presidential harassment".

David Trads påpeger i et Facebook-opslag desuden, at man bør huske på, at Trump ikke er dømt endnu - og at det heller ikke er sikkert, at han bliver det.

Læs videre...


Tyrkiet sender imamer til Danmark for at bedrive islamisk propaganda: Fungerer som Erdogans forlængede arm

Berlingske kan i dag afsløre, at den tyrkiske regering udsender imamer til Danmark for at prædike i danske moskéer, og at regeringen endvidere tildeler imamerne politiske prædikener og opfordrer imamerne til at optræde politisk. De tyrkiske imamer fungerer ifølge eksperter som den tyrkiske præsident Erdogangs forlængede arm, og det møder bred kritik i Folketinget. Som følge af kritikken vil udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) se på imamernes særstatus.

Læs videre...


Boris Johnsons suspendering af det britiske parlament dømt ulovlig af Højesteret

For nyligt suspenderede den britiske premierminister Boris Johnson det britiske parlament i fem uger (læs mere om det her). Den beslutning mødte meget kritik, og flere spekulerede i, om suspenderingen var en manøvre for at forhindre politiske modstandere i at bremse Brexit. Nu er suspenderingen blevet kendt ulovlig af en enig Højesteret i Storbritannien. Således stemte alle 11 dommere i Højesteretten for at erklære suspenderingen ulovlig. Nu opfordrer Jeremy Corbyn, den britiske oppositionsleder, Boris Johnson til at gå af.

Læs videre...


Enhedslisten vil gøre det nemmere for udlændinge at få permanent opholdstilladelse

Som led i finanslovsforhandlingerne stiller Enhedslisten nu et centralt krav: de vil have, at den socialdemokratiske regering lemper reglerne for uddeling af permanent opholdstilladelse til udlændinge. Bl.a. vil Enhedslisten have, uddannelse skal tælle på lige fod med arbejde, når der skal uddeles opholdstilladelser til udlændinge. Radikale Venstre erklærer sig enige i forslaget.

Læs videre...


Venstre har valgt ny gruppeledelse

Tirsdag valgte Venstre ny gruppeledelse. Jakob Ellemann-Jensen høstede endnu en formandspost, nemlig posten som gruppeformand. Imens blev Karsten Lauritzen, der på et tidspunkt var i spil som næstformand i partiet, gruppenæstformand. Sophie Løhde blev valgt til ny politisk ordfører.

Læs videre...


Minister kaldt i åbent samråd om 3F-skandalesag i Københavns Lufthavn

I dag er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) indkaldt i åbent samråd om 3F-skandalesagen i Københavns Lufthavn.

Se samrådet her...


Ventres klimaordfører: Greta Thunberg er blevet et ekstremt fænomen på linje med Rasmus Paludan

Venstres klimaordfører Thomas Danielsen har set Greta Thunbergs meget omtalte tale på FN-topmødet i New York. Spørger man ham, er Thunbergs angst for fremtiden vanvittig og efterhånden er dyrkelsen af den unge klimaaktivist ved at nærme sig ekstreme proportioner på linje med Rasmus Paludan.

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere