Det Borgerlige Overblik: Regeringen indfører grænsekontrol til Sverige

Velkommen til denne uges næstsidste udgave af Det Borgerlige Overblik fra 180Grader.

Nyhedsoverblikket i dag bringer os forbi en lang række forskelligartede nyheder. Fra en minister, der smider om sig med anklager om "mansplaining" over en nynazistisk gruppe, der har hængt en "folkeforræder"-dukke på Christiansborg til regeringen, der indfører grænsekontrol til Sverige. At finde den røde tråd kan synes svært, men det lader vi være op til dig, kære læser.

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant. 

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig og læse mere om det hele her.


Nynazister hængte ”folkeforræder”-dukke på Christiansborg til Folketingets åbning

Natten til Folketingets åbning hang nynazister en dukke med teksten ”folkeforræder” ved trappen til Christiansborgs indgang. ”Tiden er kommet til, at folkeforræderne på Christiansborg begynder at overveje konsekvenserne ved deres svigt og vanstyre af Danmark”, skriver gerningsmændene om årsagen til deres aktion. Københavns Politi bekræfter, at der har fundet en aktion sted og fortæller desuden, at man undersøger sagen.

Læs videre...


Regeringen indfører grænsekontrol til Sverige

I går meldte regeringen ud, at man ville indføre øget overvågning som del af en ny ”sikkerhedspakke”, der skal sigte efter at genskabe trygheden i Danmark ovenpå eksplosioner i Københavnsområdet og eskalerende bandekriminalitet. I dag melder justitsminister Nick Hækkerup (S) så ud, at man som del af ”sikkerhedspakken” også vil indføre midlertidig grænsekontrol til Sverige. Grænsekontrollen vil blive indført fra november og vil ikke være permanent, men vil bestå af ugentlige stikprøver.

Læs videre...


Minister kunne ikke svare for sig i debat og trak i stedet feministkortet: ”Jeg har lært et nyt begreb at kende: mansplaining. Kender du det?”

For nyligt kom undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i en diskussion på Twitter om regeringens bebudede besparelser på støtten til fri- og privatskoler. Da hun blev mødt af kritik fra en Twitter-bruger ved navn Casper Astrup, kunne ministeren dog ikke svare for sig. I stedet trak hun feministkortet og beskyldte sin kritiker for at udøve ”mansplaining”.

Læs videre...


I morgen uddeles Nobels Fredspris: Greta Thunberg er storfavorit

Når Nobels Fredspris i morgen den 11. oktober kl. 11 bliver uddelt på Nobel Instituttet i Oslo, er den 16-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg storfavorit til at vinde.

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere