Det Borgerlige Overblik: Regeringen dropper Lindholm og Facebook erkender sig åbent som modstandere af ytringsfriheden

Godmorgen og velkommen til ugens sidste udgave af Det Borgerlige Overblik!

I dag er der nyheder om planerne for et udrejsecenter på øen Lindholm, der nu bliver droppet af regeringen. Derudover bakker Dansk Folkeparti nu op om regeringens klimamål, mens justitsminister Nick Hækkerup vil afsætte flere penge til politiet på finansloven. Facebook har nu åbent erkendt, at de sætter hensynet til minoriteters sikkerhed højere end ytringsfriheden, og folketingsmedlem for Venstre Jan E. Jørgensen var for hurtig på aftrækkeren med et nu slettet og kritisk opslag om Inger Støjberg på platformen.

Få overblikket herunder og klik dig videre ind på de enkelte historier for at læse mere.

Husk, at du også kan tilmelde dig til at modtage vores nyhedsoverblik i din mailindbakke alle hverdage kl. 7. Tilmeld dig helt gratis her.


1.  Regeringen dropper planer om udrejsecenter på øen Lindholm

Foto: Erik Christensen / Wikimedia Commons

Da det sidste år fra den daværende regering og Dansk Folkepartis side blev foreslået at lave et udrejsecenter på den lille ø Lindholm i Stege Bugt, skabte det stor debat. Sidenhen har idéen om et udrejsecenter på Lindholm ligget lidt i dvale og for mange er spørgsmålet om, hvorvidt man støtter Lindholm blevet et symbol på, om man går ind for en stram udlændingepolitik eller ej. Nu har den nye socialdemokratiske regering med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye i spidsen endegyldigt droppet projektet med et udrejsecenter på Lindholm. Ifølge ministeren ville idéen være "penge ud af vinduet".

Læs videre...


2. Nu bakker Dansk Folkeparti også op om regeringens klimamål

Tidligere på ugen var det Konservative, der erklærede deres støtte til regeringens klimamål om 70% reduktion på CO2 i 2030. Nu slutter et andet borgerligt parti, nemlig Dansk Folkeparti, sig også til støtterne af klimamålet. Dog stiller man fra DF's side ét krav til en kommende klimalov: lykkedes man ikke med at indfri målet i 2030, skal det være muligt at foretage initiativer udenfor Danmark, der reducerer udledningen. Det kunne f.eks. være skovrejsning eller afvikling af kulkraft. Dansk Folkeparti har ellers før valget og under valgkampen i år givet udtryk for, at debatten om klima var præget af "hysteri" og "overbudspolitik", mens partistifter Pia Kjærsgaard med et smil på læben gav "klimatosserne" skylden for DF's valgnederlag. Dermed er støtten til regeringens klimamål helt nye toner fra partiet.

Læs videre...


3. Facebook erkender åbent efter Tommy Robinson-sag: Hensynet til minoriteters sikkerhed vejere tungere end ytringsfriheden

Mange har opdaget, at man kan risikere at komme i "Facebook-fængsel", hvis man skriver den britiske aktivist Tommy Robinsons navn på Facebook. Det gælder uanset, om navnet er nævnt i kontekst eller blot står for sig selv, og uanset, om man støtter Robinson eller ej. Årsagen til den stramme censur er ifølge Facebooks kommunikationschef i Norden, at man sætter hensynet til at beskytte minoriteters sikkerhed over ytringsfriheden på platformen. Her anser man altså Tommy Robinson som en "hadfigur" og en trussel mod især muslimske minoriteters sikkerhed, og dermed er hverken ham eller diskussionen om ham ikke velkommen på platformen.

Læs videre...


4. Regeringen vil sætte penge af til flere politibetjente på finansloven

Presset på politiet er enormt i øjeblikket, og det vil justitsminister Nick Hækkerup (S) nu afhjælpe ved at sætte penge af på finansloven til at uddanne flere politibetjente samt betale for store mængder overarbejde. Helt konkret vil Hækkerup bruge 1,2 milliarder om året på politiet og dertil kommer et engangsbeløb på 130 millioner til betjente, der har udført overarbejde. Ud af de 1,2 milliarder skal 200 millioner anvendes på at uddanne 150 nye politibetjente.

Læs videre...


5. Jan E. Jørgensen var for hurtig på aftrækkeren: Skrev kritisk opslag om Støjberg, men måtte slette igen kort tid efter

Torsdag lagde folketingsmedlem for Venstre Jan E. Jørgensen et kritisk opslag på Facebook, hvor han rettede en række spørgsmål mod Inger Støjberg, der stiller op som næstformand for Venstre i konkurrence med Ellen Trane Nørby. Nu har Jørgensen dog efter en henvendelse fra "en ven i partiet" valgt at slette opslaget, da han ligesom vennen er nået til den erkendelse, at debatten er bedre at tage internt end eksternt i partiet. 

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere