Det Borgerlige Overblik: Nye Borgerlige-kandidat Anahita Malakians siger op efter chikane og hærværk

Velkommen til denne uges første udgave af Det Borgerlige Overblik fra 180Grader.

På denne mandag er der allerede lagt i kakkelovnen til en højdramatisk uge i nyheds-Danmark. Således er der i dette overblik nyt om Anahita Malakians, en Nye Borgerlige-kandidat, der på baggrund af hærværk og venstreekstrem chikane har måtte trække sig fra sit arbejde på en burgerbar. Samtidig planlægger Extinction Rebellion klimablokader i 60 storbyer verden over, mens kultur- og kirkeminister Joy Mogensen på tragisk vis har mistet sin datter ved fødslen. 

Dagen i dag er også starten på finanslovsforhandlingerne, hvor finansminister Nicolai Wammen i dag og i morgen vil sætte alle partierne stævne for at sondere terrænet inden de egentlige forhandlinger begynder. Op til finansloven er Radikale Venstre kommet med en række udspil, og særligt et har trukket overskrifter: deres forslag om at bruge 25 millioner kroner på at uddele gratis bøger i "nationale læseklubber". 

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant. 

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig og læse mere om det hele her.


Nye Borgerlige-kandidat Anahita Malakians siger op efter hærværk og venstreekstrem chikane

I de seneste dage har Nye Borgerlige-kandiat Anahita Malakians og hendes burgerbar The Barn på Nørrebro været i vælten. Først blev Malakians hængt ud i det ekstreme venstrefløjsmedie Konfront som en "højreekstremist" der serverede "naziburgere". Siden væltede det ind med chikane i form af falske og dårlige anmeldelser på opfordring af bl.a. den voldsparate venstreekstreme gruppering Antifascistisk Aktion, og efter et mindre stormvejr på sociale og i traditionelle medier kulminerede det hele, da ruderne i burgerbaren blev ruderne smadret af endnu ukendte gerningsmænd. Nu har Malakians sagt op af hensyn til The Barns ejere, ansatte og gæster.

180Grader har lavet en overbliksartikel over hele forløbet. Den kan du læse her.


I dag vil ekstreme klimaaktivister lukke ned for 60 storbyer over hele verden

I dag vil den klimaaktivistiske græsrodsbevægelse Extinction Rebellion (XR) udføre en række større aktioner i 60 storbyer verden over. Aktionerne sker under overskriften ”International Rebellion”, og vil bestå af ulovlige blokader, hvor man vil forsøge at lukke knudepunkter i storbyerne ned.

Formålet med blokaderne er ifølge XR selv at tvinge politikerne til i et samarbejde med medierne at fortælle det, XR ser som sandheden om klimaforandringerne. Der er ingen officiel slutdato for aktionerne, men man vil ifølge 180Graders kilder forsøge at holde blokaderne så længe som muligt eller indtil bevægelsens politiske krav bliver mødt.

Læs videre...


I dag begynder finanslovsforhandlingerne

I dag og i morgen holder finansminister Nicolai Wammen (S) de såkaldte sættemøder med Folketingets partier. Sættemøderne er starten på finanslovsforhandlingerne, og i løbet af i dag og i morgen vil finansministeren sætte partierne stævne for at sondere terrænet og finde ud af, hvad de enkelte partier ønsker af dagsordener og temaer for den kommende finanslov.

Læs videre...


Radikale Venstre vil bruge 25 millioner kroner på national læseklub, der skal dele gratis bøger ud

Radikale Venstre er kommet med et udspil til finansloven, og her vil man bl.a. sætte 208 millioner kroner af til kulturelle formål. Af denne pulje skal 25 millioner bruges på at bringe litteraturen "ind i den offentlige samtale". Radikales kulturordfører Zenia Stampe skriver selv om forslaget i et Facebook-opslag: "25 mio. kr. som gives til at styrke danskernes forhold til litteratur, så flere – både børn og voksne – læser litteratur og deler oplevelsen med hinanden. Initiativerne omfatter en opfølgning på den nationale læsestrategi for børn og unge, et nyt initiativ med ’nationens bogklub’, der udbreder ny dansk litteratur gennem uddeling af bøger og offentlige læse-arrangementer".

Læs videre...


Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen har mistet sin datter


0 Kommentarer

Log ind for at kommentere