Det Borgerlige Overblik: Nu bakker også Venstre op om regeringens klimamål

Velkommen til dagens udgave af Det Borgerlige Overblik fra 180Grader.

Dagen i dag byder på maratondebatten over dem alle: åbningsdebatten i Folketinget. Her krydser politikerne klinger, og allerede nu er der kommet store politiske historier ud fra folketingssalen. Således erklærede Jakob Ellemann-Jensen, at også Venstre nu bakker op om regeringens klimamål. Derudover har SF givet et bud på, hvad deres ultimative krav om minimumsnormeringer vil koste. Det bakker Radikale op om, mens Enhedslisten vil bruge dobbelt så mange penge. 

Apropos penge, så har finansministeren erkendt en regnefejl, der fik regeringens finanslovsforslag til at fremstå i lidt mere positivt lys, end hvad der er egentlig er rigtigt. Og så har den tyrkiske præsident Erdogans nye linje på flygtningepolitikken gjort, at mange syriske flygtninge igen vender øjnene mod Europa.

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant. 

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig og læse mere om det hele her.


Ellemann i brat vending på talerstolen: Nu støtter Venstre også regeringens klimamål

Det er kun små to uger siden, at Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen mente, at Konservative havde "købt katten i sækken" ved at tilslutte sig regeringens klimamål om 70% reduktion af CO2 frem mod 2030. I dag til Folketingets åbningsdebat vener Ellemann dog rundt på en tallerken. Nu bakker også Venstre op om klimamålet. 

"Venstre støtter ambitionen om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030", erklærede den nyvalgte Venstre-formand fra talerstolen i folketingssalen.

Læs videre...


LIVE: Følg med i Folketingets åbningsdebat

I dag er dagen, hvor Folketingets store åbningsdebat løber af stablen. Åbningsdebatten byder på debat om statsministerens åbningstale fra i tirsdags, taler fra partiformænd og ordførere, spørgsmål fra andre folketingsmedlemmer og svar fra dem, der står på talerstolen. Debatten plejer at være en lang affære, og sidste år varede den således hele 13 timer. Dog kommer der ofte store politiske udmeldinger i løbet af debatten, så det kan betale sig at følge med.

Følg med live her...


Finansministeren erkender regnefejl: Fremlagde forkerte tal på pressemøde

Onsdag fremlagde finansminister Nicolai Wammen (S) regeringens finanslovsforslag. Her påstod han, at finansloven ville øge arbejdsudbuddet med 125 personer, hvad der ikke kan siges at være nogen imponerende forøgelse. Det mødte da også kritik, at finanslovsforslaget ville have så minimal en effekt på arbejdsudbuddet. Nu viser det sig, at finansministeren har fremlagt forkerte tal på pressemødet onsdag, og at Finansministeriet har begået en regnefejl. I virkeligheden vil regeringens finanslovsforslag slet ikke have en positiv effekt på arbejdsudbuddet, snarere tværtimod: ifølge Finansministeriet vil effekten faktisk være "en anelse negativ".

Læs videre...


Så dyrt bliver SF's ultimative krav om minimumsnormeringer

SF har tidligere turneret rundt med sit ultimative krav om minimumsnormeringer i landets daginstitutioner, men det er først nu, at partiet vil komme med et bud på hvor dyrt kravet bliver at gennemføre. Minimumsnormeringer skal ifølge SF lyder på mindst én voksen til tre børn i vuggestuerne og mindst én voksen til seks børn i børnehaverne. Prisen, den bliver 500 mio. kroner. I hvert fald i første omgang til dette års finanslov. Radikale Venstre bakker op om SF's forslag om de 500 mio., mens Enhedslisten vil have en hel milliard kroner afsat til minimumsnormeringer.

Læs videre...


Efter udmelding fra Erdogan: Nu kigger syriske flygtninge igen mod Europa

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdoğan har længe omfavnet millioner af syriske flygtninge og omtalt dem som "ærede gæster". I alt har Tyrkiet modtaget 3,6 millioner syriske flygtninge, hvilket er mere end alle europæiske lande tilsammen. Nu har Erdogan dog meldt ud, at man vil begynde at sende syrere hjem igen. Faktisk er Tyrkiet allerede begyndt at deportere syriske flygtninge, og bl.a. er man begyndt på identitetskontroller på gaden og i offentlig transport for at identificere syrere. Det betyder, at mange syriske flygtninge nu er begyndt at genoverveje, om de skal flygte videre til Europa.

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere