Det Borgerlige Overblik: Morten Østergaard poserer med kriminel udlænding på kampagnefoto

Velkommen til dagens udgave af Det Borgerlige Overblik fra 180Grader.

Inden du går på weekend får du i dagens nyhedsoverblik nyheder om Morten Østergaards uheldige Instagramfoto, læger, der bryder deres tavshedspligt og laver grin med patienter, en omstridt og nu endegyldigt droppet omfartsvej og en sur socialdemokratisk minister, der forsøgte at presse støttepartierne til at stoppe deres kritik af ham.

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant.

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig her


Morten Østergaard poserer med kriminel udlænding på kampagnefoto

Foto: Morten Østergaards Instagramprofil

Se godt på ovenstående billede. Hvad der ligner et almindelig radikalt kampagnefremstød rummer en mere ubekvem sandhed, der lurer under overfladen. Kvinden på billedet, som den radikale partileder Morten Østergaard har uploadet på sin Instagram, er nemlig en kriminel udlænding, der har fået inddraget sin opholdstilladelse. Efter at være blevet afsløret i at posere med en kriminel udlænding på sit kampagnefoto har Morten Østergaard nægtet at udtale sig om sagen.

Læs videre...


Minister forsøgte at presse støttepartier til at stoppe kritik

Fiskeriminister Mogens Jensen (S) er ikke glad for støttepartiernes kritiske udtalelser om ham og hans ministerarbejde. Derfor har han sendt en mail ud til tre ordførere fra regeringens støttepartier med en klar besked: de skulle stoppe med at kritisere ham i pressen. Berlingske har fået aktindsigt i mailen, og kan således afsløre Jensens ageren.

I mailen stillede Mogens Jensen spørgsmålstegn ved, hvorfor hans røde kolleger overhovedet havde behov for at kritisere om - og især, hvorfor de valgte at gøre det åbent i pressen. Jensen skrev desuden, at al fremtidig kritik skulle rettes til ham og holdes ude af medierne.

Læs videre...


Kim Christiansens omstridte omfartsvej i Mariager er nu endegyldigt droppet

Det var genstand for stor debat tidligere på året, da Kim Christiansen, daværende trafikordfører for Dansk Folkeparti, efter lange forhandlinger fik en omfartsvej forhandlet hjem til sin hjemby Mariager. Da omfartsvejen blev annonceret, blev der sået tvivl om behovet for den, og Vejdirektoratet påpegede da også, at der ikke var et reelt behov for en omfartsvej i Mariager. Samtidig kunne TV2 dokumentere, at der i løbet af en hel dag kun kom fire lastbiler og en enkelt bus forbi bymidten i Mariager - en optælling, der ikke passede med Kim Christiansens egen forklaring.

Den socialdemokratiske regering har nu droppet projektet, og det ærgrer Christiansen, der mener, at transportminister Benny Engelbrecht "har ladet sig styre af nogen".

Læs videre...


Læger bryder tavshedspligt og laver grin med patienter i stor Facebook-gruppe

I en stor Facebook-gruppe med 11.000 læger udleverer flere danske læger deres patienter. Her laver de sjov med patienterne og deler information, som ifølge en ekspert er ulovlig at dele på grund af den tavshedspligt, som læger er omfattet af. Udover anekdoter og latterliggørelse af forskellig art har flere læger også citeret fra patientjournaler eller lagt billeder fra journaler op i Facebook-gruppen.

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere