Det Borgerlige Overblik: Fattigdomsproblemet i Danmark er stærkt overdrevet

Velkommen til onsdagens udgave af Det Borgerlige Overblik fra 180Grader.

Dagens overblik står i høj grad i masseovervågningens tegn. Mette Frederiksen har nemlig med sin socialdemokratiske regering i ryggen meldt ud, at man som del af en ny "sikkerhedspakke" vil øge overvågningen af danskerne massivt. Det sker blandt andet for at bekæmpe bandekriminalitet, lyder det fra statsministeren. Forslaget har dog mødt hård kritik fra flere sider. 

Det er dog ikke kun overvågningskameraer, som regeringen holder sig beskæftiget med. Langt om længe har man nemlig fået afhændet de fire cirkuselefanter, som man med fødevareminister Mogens Jensen i spidsen købte for den nette sum af 11 millioner kroner tidligere i år. 

Derudover er CEPOS i dag ude med en kritik af hele fattigdomsdebatten, mens der er sørgelige nyheder fra Tyskland, hvor der har været et skyderi med flere dræbte ved en synagoge i en mindre provinsby.

Få overblik over de vigtigste historier herunder og klik dig videre for at læse mere om det, du finder interessant. 

Husk i øvrigt at tilmelde dig 180Graders nyhedsbrev, der har skiftet format og er blevet endnu bedre end før. Du kan tilmelde dig og læse mere om det hele her.


Mette Frederiksen vil have massivt øget overvågning af danskerne

Til Folketingets åbning talte statsminister Mette Frederiksen med harme i stemmen om det, hun så som en tillidskrise i Danmark. Blandt andet fremhævede hun, hvordan jordbærboderne ved landevejene som klassisk symbol på tillidssamfundet nu flere steder var ved at blive udstyret med videoovervågning. Det var et stort problem, at tilliden på den måde havde lidt et knæk og at man nu måtte bruge overvågning, fortalte Frederiksen fra talerstolen i Folketinget. Men åbningstalen står i skarp kontrast til en såkaldt ”sikkerhedspakke”, som regeringen torsdag vil fremlægge. Her bebuder statsministeren nemlig en massivt øget overvågning af danskerne.

Læs videre...


Forslag om øget overvågning møder hård kritik

Ovenpå Mette Frederiksens udmelding om, at hun og regeringen har tænkt sig at øge overvågningen af danskerne massivt med en ny såkaldt ”sikkerhedspakke”, har flere været ude med kritik. Blandt koret af kritikere er Alex Vanopslagh, partileder for Liberal Alliance, ligesom Jacob Mchangama fra den uafhængige juridiske tænketank Justitia har også været ude med en skarp kritik af Mette Frederiksen og regeringens udspil. Flere andre har også meldt sig på banen på sociale medier med kritik af den øgede overvågning, og bl.a. Radikale Venstres retsordfører Kristian Hegaard, som han beskylder for at skabe ”falsk tryghed”. Der er dog ikke kun kritikere af forslaget, og således har retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Skaarup valgt at bakke op om forslaget i et tweet.

Læs videre...


Først købte regeringen cirkuselefanter for 11 millioner – nu bliver de foræret til Knuthenborg Safaripark

Tilbage i august kunne regeringen med fødevareminister Mogens Jensen i spidsen stolt fortælle i en pressemeddelelse, at man havde købt fire cirkuselefanter for den nette sum af 11 millioner kroner. De fire elefanter blev købt af Cirkus Arena og Cirkuz Trapez. Nu har regeringen fundet en god aftager til de fire cirkuselefanter, og de bliver altså foræret gratis væk til Knuthenborg Safaripark.

Læs videre...


CEPOS: Fattigdomsproblemet i Danmark er overdrevet

I et debatindlæg i Altinget i dag skriver direktør for CEPOS Martin Ågerup om problemet med fattigdom i Danmark. Spørger man ham, er der problemet stærkt overdrevet, og virkeligheden er faktisk slet ikke så dyster, som mange gør den til. Samtidig går Ågerup til angreb på regeringens løsning på fattigdomsproblemet, som er at hæve de sociale ydelser. Det er helt misforstået, mener han.

Læs videre...


Skyderi ved synagoge i Tyskland

I dag ved middagstid var jøder i den tyske by Halle samlet i en synagoge for at fejre den jødiske højtid Yom Kippur. En eller flere bevæbnede gerningsmænd angreb stedet og kastede desuden en håndgranat ind på en jødisk gravplads. Indtil videre er der forlydender om to dødsfald som følge af skyderiet, mens antallet af sårede endnu er ukendt. Efter sigende skulle gerningsmanden eller gerningsmændene være på flugt, mens sikkerheden omkring synagogen i Halle er blevet skærpet efter angrebet. Tyske Focus Magazine rapporterer desuden om et yderligere skyderi i den nærliggende by Landsberg.

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere