Det Borgerlige Overblik: Baglandet vil have Støjberg og Sass skifter job

Godmorgen!

Dagens borgerlige nyhedsoverblik er hermed serveret. En ny rundspørge indikerer, at baglandet i Venstre vil have Inger Støjberg som næstformand fremfor Ellen Trane Nørby, Henrik Sass Larsen forlader dansk politik for et nyt direktørjob, nye tal om hjemsendelser sår tvivl om afgørende del af Mette Frederiksens udlændingepolitik, regeringen er klar med en ny plan for rygning og det kan bl.a. betyde prisstigninger, og sidst, men ikke mindst: da Karsten Hønge for nyligt råbte "fantasibeløb" efter Ole Birk Olesen i debat om kontanthjælp, var det ham selv, der var helt galt på den.

Få overblikket herunder og klik dig videre ind på de enkelte historier for at læse mere.

Husk, at du også kan tilmelde dig til at modtage vores nyhedsoverblik i din mailindbakke alle hverdage kl. 7. Tilmeld dig helt gratis her.


1. Venstres bagland i ny rundspørge inden landsmøde: Vi vil have Støjberg

Foto: News Oresund


Det ekstraordinære landsmøde i Venstre den 21. september nærmer sig hastige skridt. Til landsmødet skal Venstres delegerede tage stilling til, hvem de ønsker som ny næstformand for partiet, og valget står mellem Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby. En ny rundspørge i Venstres bagland udført af Ritzau taler sit eget tydelige sprog: baglandet vil have Støjberg - og ikke Trane Nørby.

Rundspørgen er sendt rundt til 1149 medlemmer af baglandet, og af disse har 234 svaret Ritzau. 135 foretrækker Inger Støjberg som næstformand for Venstre, mens 46 bakker op om Ellen Trane Nørby. 34 svarer "ved ikke". 

På grund af den lave svarprocent er rundspørgen ikke repræsentativ, men den kan alligevel give et vigtigt fingerpeg om, hvem baglandet i Venstre vil bakke op om som ny næstformand på lørdag, når landsmødet afholdes.

Læs videre...


2. Henrik Sass Larsen får nyt direktørjob og forlader Folketinget

Henrik Sass Larsen forlader Folketinget til fordel for et direktørjob i brancheforeningen DVCA, der repræsenterer Danmarks venture- og kapitalfonde. Jobskiftet kommer i kølvandet på en slatten valgkamp, et efterfølgende dårligt valgresultat og ultimativt en sygemelding med depression og stress fra Sass Larsens politiske arbejde. For to uger siden var meldingen, at Sass ville vende tilbage til Christiansborg, men nu er det altså helt slut for Sass i dansk politik.

Læs videre...

Læs i øvrigt 180Graders leder om Sass' jobskifte her.


3. Nye tal om hjemsendelser af somaliere sår tvivl om Mette Frederiksens udlændingepolitik

Nye tal fra Flygtningenævnet sår tvivl om en afgørende del af udlændingepolitikken: nemlig, om den nye regering med Mette Frederiksen i spidsen kan holde deres løfte om at sende flygtninge hjem igen, når de ikke længere har behov for beskyttelse. Den politik blev med "paradigmeskiftet" i udlændingepolitikken under den forrige regering vedtaget med Socialdemokratiets stemmer, og har sidenhen stået som en hjørnesten i dansk udlændingepolitik. Ved regeringsdannelsen understregede Frederiksen, at politikken stod ved magt.

En ny opgørelse viser dog, at mere end halvdelen af sagerne om hjemsendelse af somaliske flygtninge bliver bremset. I næsten 100 tilfælde er hjemsendelsen blevet omgjort og stoppet af Flygtningenævnet, mens 150 sager er blevet sendt til Udlændingestyrelsen for en ny vurdering.

Læs videre...


4. Her er regeringens plan for at komme rygning til livs

Den nye regering har med sundshedsminister Magnus Heunicke (S) i spidsen fremlagt en ny plan for, hvordan man kan komme rygning til livs. Planen består af 10 punkter og vil bl.a. betyde en prisstigning på 10 kroner for en pakke cigaretter og at al tobak skal gemmes væk i butikkerne.

Læs videre...


5. Karsten Hønge råbte "fantasibeløb" efter Ole Birk Olesen i debat - men det var ham selv, der var galt på den

I et nyligt afsnit af Debatten på DR2 blev kontanthjælpen og særligt regeringens nye børnetilskud debatteret heftigt. Her langede Karsten Hønge (SF) ud efter Ole Birk Olesen (LA). Baggrunden er det beløb på 15.100 kroner månedligt, som Ole Birk Olesen fremhævede som det, en kontanthjælpsmodtager med et barn kan få udbetalt efter skat. Dette beløb kaldte Karsten Hønge for et "fantasibeløb", selvom det er fakta leveret fra Beskæftigelsesministeriet. Nu har DR's Detektor gået Hønge efter i sømmene og kan således også afsløre, at SF'eren er helt galt på den.

Læs videre...

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere