Hvad er klimaforandringer egentlig?

En artikel fra DR forsøger at forklare os hvad klimaforandringer er - egentlig er!

Jeg er ikke blevet klogere. Artiklen gennemgår drivhuseffekten, som jo er nem at forstå, men den simplificerer drivhusgasserne til primært tre "gasser": lattergas, metan og CO2. 

Lattergas kender jeg kun fra de mange ampuller jeg ser på gaderne når jeg en sjælden gang besøger København. Ungdommen kan åbenbart forbedre vores klima ved ikke at tage lattergas. Det gør ungdommen bare ikke.

Om metan ved jeg at store mængder kan være bundet i undergrunden, ikke mindst i permafrosten og havbundene. Herfra kommer der ustyrlige bøvser fra tid til anden. Det kan vi mennesker ikke gøre så meget ved. Men så er der lige køerne, de bøvser og prutter også ustyrligt, mere metan, så dem skal vi af med for klimaets skyld - eller? Ja, men så må vi også undvære mælk og ost. Vil vi det?

Endelig er der CO2 hvor atmosfærens CO2-indhold er præsenteret på en overordentlig stærkt vinklet graf. Grafen giver derfor et forkert indtryk, men tager vi den for gode varer, og tænker os om, er det klart at en fordobling af CO2-indholdet ikke på nogen måde har givet en fordobling af temperaturen i verden. En lille temperaturstigning, måske, men også en temperaturstilstand i årene 1998-2013.

Så CO2 er næppe den store synder. Når det påstås, så skyldes det jo at IPCC er oprettet for alene at se på menneskeskabte årsager til klimaforandringer. IPCC driver derfor ikke videnskab, og de kan roligt foreslå at vi skal brænde mindre kul og olie af. Det er bare på ingen måde godtgjort hvad resultatet af det skulle gøre godt for.

Og hvad er så klimaforandringerne egentlig?

Ifølge DR's artikel er det konsekvenserne af temperaturstigninger som er konsekvenser af øget CO2-indhold i atmosfæren.

Men hvilke konsekvenser? Det blev jeg ikke klogere på.

Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere