Ny blogger på 180Grader: Ikke alle i Rigsfællesskabet taber på et hårdt Brexit

Igen i dag kan vi præsentere en ny blogger på 180Grader. Hans navn er Anders Burlund og han vil fremover skrive på 180Grader om primært udenrigspolitiske emner, med udgangspunkt i Europa, Norden og Fjernøsten. I sit første indlæg på sin blog "Fra Jylland til udland" skriver han om, hvordan et hårdt Brexit ikke er en dårlig ting for alle afkroge af Rigsfællesskabet. Faktisk kan det ende med at blive rigtigt godt for Færøerne. Den lille øgruppe kan endda ende med at vise vej for Storbritannien på den anden side af Brexit.

Tidligere har Burlund været medlem af Nordisk Råd og i dag er han medlem af det britiske konservative folkeparti. Han er bosiddende i det konkrete Danmark (Randers), og underviser til dagligt i International Økonomi og Samfundsfag på en stor handelsskole i Sydjylland. Desuden følger han med stor interesse Fjernøsten og Kina hvor han har læst et semester på University of Nottingham Ningbo.

Tilbage under anden verdenskrig besatte briterne Færøerne for at sikre, at de ikke kom under tysk kontrol. Briterne stod dengang, som Boris Johnson gør i dag, over for en stor fødevareudfordring, og her kom de færøske fisk i spil. For den færøske eksport af fisk var under krigen en vigtig brik i den britiske forsyning af fødevarer, og derfor spiller Færøerne også en vigtig rolle i Boris Johnsons plan for Brexit. Den provisoriske handelsaftale med Færøerne var en af dem, som briterne lukkede først, og dermed er det ikke alle i Rigsfællesskabet, der taber på et hårdt Brexit.


Færøerne åbner derudover flere og flere handelskontorer ude i verden, og satser eksempelvis på, at kunne sælge kvalitetsfisk på det gigantiske kinesiske marked. Færøerne er dermed beviset på, at man sagtens kan klare sig ude i verden, selvom man er er en lille, åben og selvstændig økonomi. Færøerne behøver hverken Danmark eller EU for at klare sig.

Læs hans første indlæg via linket herunder og deltag i debatten i kommentarfeltet.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere