Voldsomme protester i Pakistan som reaktion på norsk koranafbrænding

For nyligt demonstrerede den norske islamkritiske forening Stop Islamiseringen af Norge (SIAN) i Kristiansand. Her brændte demonstranterne i bedste Rasmus Paludan-stil Koranen af, og det førte til store optøjer på stedet. På billedet ovenfor kan ses den voldsomme tumult, der opstod til demonstrationen, da en ung muslimsk tilskuer overfaldt SIANs demonstranter og politiet skred ind for at stoppe koranafbrændingen.

Men den norske koranafbrænding har har også ført til voldsomme protester i Pakistan, der er en islamisk republik, og hvor mange indbyggere derfor er dybt krænkede over afbrændingen af den hellige muslimske bog.

Talsmanden for de væbnede pakistanske styrker har i et tweet hyldet overfaldsmanden, der med vold forsøgte at afbryde den norske demonstration.

Dermed er talsmanden Asif Gahoor fuldstændigt på linje med mange af sine landsmænd.

De sidste par dage har der været voldsomme demonstrationer i den største pakistanske by Karachi. Her har pakistanske demonstranter blandt andet brændt det norske flag af i protest mod afbrændingen af Koranen.

Ligeledes har der været opfordringer til boykot mod norske firmaer. Særligt det norske telefirma Telenor er blevet hårdt ramt af disse opfordringer til boykot, og har som konsekvens indrykket en annonce i en pakistansk avis. Her tager de afstand fra koranafbrændingen og forsøger dermed at imødegå den vrede pakistanske befolkning.

Den norske ambassadør til Pakistan er desuden blevet indkaldt til møde om koranafbrændingen af den pakistanske regering. Ifølge en officiel meddelelse fra den pakistanske regering har afbrændingen af Koranen "såret 1,3 milliarder muslimers følelser verden over".

Lignende og endnu voldsommere flagafbrændinger, protester og opfordringer til boykot blev også set i Pakistan og flere andre mellemøstlige lande under Muhammedkrisen i 2006.

Her var det ikke en koranafbrænding, men en række satiretegninger af den muslimske profet Muhammed i Jyllands-Posten, som var årsag til den muslimske opstandelse.

FOTO: Tor Erik Schrøder/NTB/Ritzau Scanpix


2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere