Ny analyse: Danmarks Statistik nedjusterer antallet af ikkevestlige indvandrere og efterkommere kraftigt

Sidste år regnede Danmarks Statistik med, at der i 2060 ville være 867.258 ikkevestlige indvandrere og efterkommere i Danmark.

I en dugfrisk analyse nedjusterer Danmarks Statistik nu dette tal ganske kraftigt. I stedet anslår man i den nye analyse, at der i 2060 - om 41 år - vil være i alt 761.813 ikkevestlige indvandrere og efterkommere herhjemme.

Dermed er der tale om en nedjustering på flere end 100.000 personer.

Det skriver Berlingske, der har taget et kig på den nye analyse fra Danmarks Statistik.

I dag er der 506.570 indvandrere og efterkommere med ikkevestlig baggrund i Danmark, hvilket svarer til 8,72% af befolkningen.

Danmarks Statistiks fremskrivning fra sidste år vurderede, at 13,1% af Danmarks befolkning i 2060 ville være udgjort af ikkevestlige indvandrere og efterkommere. Den nedjusterede fremskrivning sætter i stedet denne andel til at være 11,7% i 2060.

En indvandrer er ifølge Danmarks Statistiks opgørelse født i udlandet, og ingen af dennes forældre er danske statsborgere eller født i Danmark.

Efterkommere er ifølge Danmarks Statistik personer, der er født i Danmark, men hvor ingen af forældrene er både danske statsborgere og født i Danmark.

Læs hele analysen fra Danmarks Statisk her.

3 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere