Martin Henriksen: Man kan ikke bære tørklæde og være dansker

”Når man tager et tørklæde på, vil jeg mene, at det er et udtryk for, at man er ortodoks muslim. Man kan ikke være ortodoks muslim og dansker”. Sådan udtaler Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti sig i et interview med Politiken.

Ordene falder i en udveksling med en ung indvandrerkvinde ved navn Negin Igderi, som også udtaler sig til Politiken. 26-årige Igderi valgte at tage tørklæde på i protest mod en meget omtalt DF-kampagne med sloganet ”Tag tørklædet af og meld dig ind i Danmark”. Hun havde ellers ikke gået med det før.

Negin Igderis forældre flygtede fra Iran til Danmark, og hun er født i Danmark. Ingen af hendes forældre har praktiseret Islam, men den 26-årige kvinde har selv valgt at konvertere.

”Hvor vover de at fortælle mig, at jeg ikke er dansker? Er Danmark som et fitnesscenter, hvor man kan melde sig ind? Jeg er født og opvokset her, og der er masser af muslimer som mig, der er danske, Danmark er mit hjemland”, siger Negin Igderi til Politiken om sin reaktion på DF-kampagnen.

Martin Henriksen er dog langt fra enig med den unge indvandrerkvinde.

Spørger man ham, kan folk som hende, der vælger at gå med tørklæde, ikke længere betragtes som danskere. Tørklædet er ifølge ham en afstandtagen til dansk kultur og en accept af det undertrykkende islamiske styre, som mange indvandrere flygter fra.

”Det er jo det nemmeste i verden at tage et tørklæde på. Modige kvinder i det muslimske samfund er dem, der tager tørklædet af og er parat til at gøre op med de mange muslimske dogmer. Så når Negin tager tørklæde på, til trods for at hende forældre er flygtet fra et muslimsk land, gør hun ikke op med det, de er flygtet fra. I stedet falder hun tilbage til det nemme og tager tørklædet på”, siger Martin Henriksen.

”Når man tager tørklæde på, så fylder Islam for meget til at man kan være dansker”, konkluderer DF’eren.

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere