Helle Thorning-Schmidt opløser selskab: Efterlader regningen til staten

Helle Thorning-Schmidt har på trods af advarsler fra Erhversstyrelsen sendt et selskab, som hun er medejer af til tvangsopløsning og ladet staten stå for oprydningen af selskabet. Dermed efterlader den tidligere socialdemokratiske statsminister regningen for hele manøvren til statskassen.

Det kan TV 2 afsløre.

Thorning-Schmidt talte ellers i sin tid som statsminister varmt for økonomisk ansvarlighed, men nu virker det til, at statsministersnakken er glemt. 

Den tidligere statsminister nægter desuden at udtale sig og påstår ikke at have nogen viden om sagen.

Kæmpe regning til staten

Endnu står det uklart, hvor dyrt det bliver for statskassen og Danmarks skatteydere at rydde op efter Helle Thornings nu tvangsopløste selskab.

Dog vurderer likvidatoren Sø- og Handelsretten, der skal rydde op efter Thornings selskab Andelsklubben1 IVS, at regningen kan løbe op i 40.000 kroner i administrative udgifter. Selskabet ejer Helle Thorning-Schmidt sammen med blandt andre filmproducenten Peter Aalbæk Jensen og iværksætteren Rasmus Schmiegelow.

Selskabet er af den såkaldte iværksætterselskabstype, som er kendetegnet ved, at man kan stifte et selskab med et indskud på helt ned til én krone.

Selskabsformen er i øjeblikket under afvikling, og derfor skal alle selskaber af denne type enten være sendt til tvangsopløsning som Andelsklubben1 eller være blevet omregistreret til en ny selskabstype inden 2021.

I alt er det mere end 45.000 selskaber af IVS-typen, der skal omregistreres eller tvangsopløses. En fjerdel af disse er sendt til tvangsopløsning, viser en optælling fra TV 2

Brancheorganisationen FSR - Danske Revisorer vurderer, at den danske stat ender med en kæmperegning på 100 millioner kroner for oprydningsarbejdet efter blandt andet Helle Thorning-Schmidts kuldsejlede selskab.

Nægter at udtale sig

Helle Thorning-Schmidt sendte selskabet til tvangsopløsning sidste år, og siden 1. november i år har TV 2 gentagne forsøgt at få en kommentar om sagen fra hende. Hun har dog nægtet at udtale sig, og da TV 2 opsøgte hende med spørgsmål ved et arrangement påstod hun, at hun ikke vidste, hvad der blev spurgt ind til.

I en video på TV 2's hjemmeside kan man se den tidligere statsminister undvige de kritiske spørgsmål.

"Det selskab, det har du ladet staten betale for at tvangsopløse, så der vil jeg bare lige høre dig: hvorfor har du det?", indleder TV 2's journalist.

"Det har jeg ikke nogen kommentarer til", svarer Helle Thorning-Schmidt.

"Hvorfor har du ikke nogen kommentarer til det?", indvender journalisten, hvorefter den Thorning-Schmidt let grinende påstår, at hun ikke ved, hvad han spørger ind til, og at hun derfor ikke vil udtale sig.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere