Venstres tillidsfolk mødes i hele landet for at diskutere partiets fremtid

Uroen i Venstres bagland fortsætter ufortrødent, selv efter partiformand Lars Løkkes forsøg på at mane til ro og opfodring til at fokusere på det politiske arbejde. Ifølge Jyllands-Posten mødes tillidsfolk fra Venstre over hele landet i disse dage til møder, der har et klart formål: at diskutere partiets ledelse og fremtid. I går aftes (torsdag) afholdt Venstre i Region Sydjylland f.eks. et møde for kommunalformænd og regionsbestyrelsen, hvor de diskuterede, om der var opbakning til Lars Løkke og Kristian Jensen som formandskab i Venstre.

»Folk har behov for at tale sammen. Der er stadig splittelse og uro om ledelsen, og det kan vores medlemmer godt fornemme,« siger Jan Lagoni Jacobsen til Jyllands-Posten, formand for Venstre i Esbjerg, der tvivler på, at stridighederne mellem formanden og næstformanden er bilagt.

Samtidig kan Jyllands-Posten rapportere, at der er blevet eller vil blive afholdt møder i Region Hovedstaden, Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland. Også her skal Venstres formandskab og partiets fremtid diskuteres intenst. På møderne skal det tælles op, hvem der stadig støtter det nuværende formandskab og hvem der ønsker nye kræfter. Møderne kan derfor ende med at have stor betydning for, om Løkke og Jensen bliver væltet og i givet fald, hvem der skal overtage formandskabet fra dem.

Den 30. til 31. august lurer et dramatisk forretningsudvalgs- og hovedbestyrelsesmøde i Venstre, hvor diskussionen om Løkke og Jensens formandskab også vil være på dagsordenen.


Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere