Opråb fra Venstres bagland: Vi vil af med både Løkke og Jensen

Efter flere ugers magtkamp er tingene er nu begyndt at bevæge sig i Venstres bagland. I går aftes i Jyllands-Posten lagde flere medlemmer af Venstres bagland hovedet på blokken for at kræve, at ledelsen - og her menes altså både formand Lars Løkke og næstformand Kristian Jensen - bliver skiftet ud.

To Venstrefrolk, Bent Jørgensen, byrådsmedlem (V), Roskilde Kommune, og Kåre Ghisler Fuglsbjerg, næstformand, Venstre Roskilde Midt, skrev en kronik med titlen 'Venstre-husets fundament er ustabilt, indtil vi får skiftet ledelsen ud'. De indleder kronikken med at slå fast: 

I grunden piner det os. For vi ville ønske, at denne kronik kunne handle om politik. Ikke mindst om liberal politik og hvordan vores parti, Venstre, har de bedste løsninger for Danmark.

Men det kan vi ikke. For ledelsen i Venstre insisterer nu for femte år i træk på at reducere vores parti til en malstrøm af personlige ambitioner, intern taktik og fløjkrige. Det er ødelæggende, og det sker samtidig med, at partiets politiske kurs i bedste fald er forvirrende.

Det er derfor på tide, at vi menige medlemmer og aktive i partiet siger fra – og at Venstre får en ny politisk ledelse. Vi skal have en ny ledelse, der kan revitalisere partiet, sætte en liberal retning, og som ikke er belastet af de seneste års interne krige. Det betyder efter vores mening Jakob Ellemann-Jensen som ny formand, Stephanie Lose som næstformand – suppleret af stærke kræfter som Karsten Lauritzen, Tommy Ahlers og Inger Støjberg i den politiske ledelse. Som hold besidder de alle de fornødne politiske kompetencer, og de vil markere en ny start – og kunne appellere til vælgere i hele landet.

Flere andre Venstrefolk bakker op

Med den indledning er der ingen tvivl om linjen. Også i Jyllands-Posten tilslutter flere andre Venstrefolk i et interview sig kravet om, at både formand og næstformand bør trække sig og give plads til en ny ledelse. Svend Møller Sørensen, der er medlem af Venstres hovedbestyrelse og kommuneforeningsformand i Skanderborg, udtaler sig til Jyllands-Posten:

»Der er skabt fløjdannelser inden for Venstre, og det kan vi ikke bruge til noget. Fløjene vil fortsætte, hvis ikke både formanden og næstformanden bliver skiftet ud,«

I interviewet tilslutter Mette Marie Thomsen, der er hovedbestyrelsesmedlem og kommuneforeningsformand i Holstebro, sig også til koret af Venstrefolk, der kræver ny ledelse:

»Nu har formanden og næstformanden brugt fem år på at få tingene til at køre, uden at det rigtigt er lykkedes, så jeg kan have min tvivl, om det kommer til at lykkes,« siger hun, der ikke vil sætte navn på en eventuelt ny formand, men »Stephanie Lose lyder som en spændende person at sætte i spil. Jeg tænker ikke, at hun bliver formand, men hun er et spændende alternativ til at blive en del af formandskabet«.

Hvornår vil hovederne rulle?

Der er nu for alvor ved at blive åbnet op for en åben krig i Venstre, der kan føre til udskiftninger i ledelsen. Ånden er så at sige ude af flasken, og baglandet er ved at have fået nok af Løkke og Jensens magtkampe. Spørgsmålet er, om formandskabet i Venstre efterhånden er presset så meget op i et hjørne, at de ikke kan blive siddende særligt meget længere. I slutningen af denne måned venter et hovedbestyrelsesmøde i Venstre, hvor der nok vil være en del drama på dagsordenen. Trækker Løkke og/eller Jensen sig ikke selv, venter landsmødet i november, hvor partiets medlemmer kan være med til at beslutte, om der skal udføres topbeskæring i Venstre.

Læs i øvrigt 180graders seneste to ledere om situationen i Venstreher og her.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere