Folketingets formand til Mette Frederiksen: Mød op og forklar dig

Statsminister Mette Frederiksen (S) har i længere tid været i flyverskjul og nægtet at møde op til et samråd om politiske ansættelser af embedsmænd i en række ministerier. Men nu skal det være nok, mener Folketingets formand og partikammeret med statsministeren, Henrik Dam Kristensen.

I et brev stilet til Mette Frederiksen opfordrer folketingsformanden hende endnu engang til at møde op. Et flertal i Folketinget ønsker nemlig, at statsministeren skal møde op og forsvare sig i sagen.

Det skriver DR.

”Flertallet finder det afgørende, at der kan være en åben og principiel debat om det forhold, at flere ministre i den nuværende regering har ansat presse- og kommunikationschefer i stillinger som i princippet partineutrale embedsmænd, når disse tilsyneladende tidligere har haft en partipolitisk tilknytning til vedkommende minister eller dennes parti”, skriver Henrik Dam Kristensen blandt andet i brevet.

Det har skabt debat, siden en opgørelse fra Berlingske viste, hvordan syv ud af ni af de nyansatte presse- og kommunikationschefer har bånd til regeringen. Det er på baggrund af denne opgørelse, at et flertal af Folketinget nu vil have statsministeren i samråd.

Fra den borgerlige opposition har der været udtalt frygt for, at Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen er ved at politisere det embedsværk, der ellers skal være politisk neutralt under skiftende regeringer. Blandt andet har Sophie Løhde (V) kaldt ansættelserne for "klassisk socialdemokratisk kammerateri" og gentagne gange opfordret statsministeren til at møde op til samråd.

Hidtil har Mette Frederiksen dog blankt afvist at møde op til samråd, og har i stedet sendt bolden videre til skatteminister Morten Bødskov. Om statsministeren ombestemmer sig efter brevet fra Folketingets formand, må tiden vise.

Læs brevet til statsministeren her.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere