Vi skal ikke beskatte motivation

Værdien af frihed v/ Carl andersen

Man får ikke nok ud af at sidde på skolebænken. Det skal laves om.

Apr 12, 2019

0

Vi skal ikke beskatte motivation

Man får ikke nok ud af at sidde på skolebænken. Det skal laves om.

Jeg forstår godt, at det kan være de-motiverende at uddanne sig i Danmark. Hvorfor det kan være intetsigende at komme op og yde en ekstra indsats. For Danmark er et middelmådighedens land. Et land, hvor den flittige straffes, den dovne belønnes og den middelmådige indsats er den optimale indsats.


Jeg ønsker et uddannelsesystem hvor vi stiller krav til studerende. Det skal man - for hvis man ikke stiller krav, så får vi alle en ringere uddannelse. Der skal være et vist bundniveau på alle uddannelser - derfor støtter jeg op om adgangskrav og optagelsesprøver.


Men det at der stilles krav skal også give mening . Derfor skal vi have politikere der siger "det er okay at gøre det godt".


I Danmark er den økonomiske motivation ved at tage en lang uddannelse under pres grundet bl.a. et progressivt skattesystem. Man får ikke nok ud af at sidde på skolebænken. Det skal laves om.


Derfor skal vi fjerne særskatter på det, man kan opnå ved ,at gøre det godt. Topskatten (skatten på høj indkomst) , registreringsafgiften (afgiften på den fede bil), boligsatten (skatten på drømme huset), loftet over SU (straffen for at arbejde mens man studerer).


Vi skal ikke beskatte dét som for mange er en afgørende motivationsfaktor.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere