Vesten skal stå sammen mod totalitarisme

Værdien af frihed v/ Carl andersen

Krigførelse kan selvfølgelig ikke i sig selv retfærdiggøres, men det kan retfærdiggøres at benytte militære midler mod ondsindede magter der benytter sit voldsmonopol til at systematisk at undertrykke sin egen befolkning.

Apr 19, 2018

1

Vesten skal stå sammen mod totalitarisme

Krigførelse kan selvfølgelig ikke i sig selv retfærdiggøres, men det kan retfærdiggøres at benytte militære midler mod ondsindede magter der benytter sit voldsmonopol til at systematisk at undertrykke sin egen befolkning.

USA, Frankrig og Storbritannien har med støtte fra andre vestlige nationer, herunder Danmark med Udenrigsminister Anders Samuelsen i spidsen, foretaget et koordineret præcisionsangreb mod strategiske mål i Syrien. Et solidt angreb med over 100 misiler, der blandt andet destruerede militære baser samt produktionsfaciliteter til kemiske våben.

Det sker i kølvandet på den helt igennem uacceptable kendsgerning, at der er blevet benyttet kemiske våben (endda mod civile mål) i Syrien. Mindst 86 mennesker mistede livet, herunder mindst 30 børn i et giftgas angreb i provinsen Idlib. Når Rusland og dets allierede,  i særdeleshed Syrien, konstant forsøger at rykker grænser for hvad der er acceptabelt har vi – vesten – et ansvar for at trække en streg i sandet. Det ser vi i Syrien hvor man benytter giftgas imod sin egen befolkning, i Ukraine hvor Rusland har foretaget en helt uberettiget annektering af Krim, og i grænselandet op til de baltiske lande hvor russerne truende opruster deres tilstedeværelse. 

Vi har alle, nogle helt universelle negative frihedsrettigheder som - qua at de er universelle - er ligeligt gældende alle for alle individer. Derfor er det essentielt at det vestlige samfund kæmper for opretholdelsen af disse rettigheder ikke alene indenfor vore egne grænser, men på verdensplan. 

Krigførelse kan selvfølgelig ikke i sig selv retfærdiggøres, men det kan retfærdiggøres at benytte militære midler mod ondsindede magter der benytter sit voldsmonopol til at systematisk at undertrykke sin egen befolkning. Det er anerkendt blandt alle nationer, at kemiske våben ikke er acceptable på nogen som helst måde. Derfor er det helt på sin plads, at man reagerer når sådanne røde linjer konsekvent overtrædes. 

Hvis vi – det vestlige samfund – ikke fortsætter med at sætte hårdt mod hårdt overfor præsident Putin og hans kompagnoner, rykker de tættere og tættere på at overtage det magtvakum som utvisteligt kommer hvis Vesten med USA i spidsen ikke konstant er på forkant. Verden skal have en ”global politibetjent” og her er det alt andet lige bedst for friheden, at det er Amerikas Forenede Stater som varetager dette hverv frem for et fortsat kollektivistisk Ruslands der ser stort på basale vestlige frihedsrettigheder.

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere