Pension og popularitet

Praktikant-Peter blogger fra Christiansborg

Kære mor,

Feb 17, 2019

0

Pension og popularitet

Kære mor,

Du kan tro, at det er spændende at være i praktik på Christiansborg!


I går kom jeg ud fra socialdemokratiets gruppemøde, og på vejen mødte jeg Morten Bødskov.

Morten er virkelig flink. Jeg sagde til ham, at det var spændende at høre de mange meninger om pensions-reformen.

"Helt enig", sagde Morten. "Folk snakker så meget, at man næsten skulle tro, at de også bestemte noget".


Morten kan godt lide mig, så derfor får jeg lov at deltage i nogen møder, som ikke alle må komme med til. Idag skulle jeg være med til at planlægge den kommende valgkamp.

Inde i et lille lokale fik jeg lov at møde en medie-rådgiver, som jeg kun må kalde "PS" (Mor, det her er hemmeligt, så jeg måtte ikke kende hans rigtige navn). Men Morten Bødskov sagde, at PS var så dygtig, at han personligt havde sendt både Uber og Bios ud Danmark.

"Så hvis du synes din taxi er for dyr, eller at du venter for længe på ambulancen, ja, så ved du hvem du kan takke, ha-ha-ha!", sagde Morten, og så grinte de begge to.

"Ha-ha-ha", sagde jeg (mor, jeg tror nok det var ment som en vittighed).


"Peter, du har sikkert hørt om vores ide til 'nedslidnings-pension', ikke sandt?", spurgte Morten.

"Joeh, altså", sagde jeg. "Jeg ved, at alle synes godt om ideen. Og jeg har bemærket, at Mette Frederiksen ser ekstra medfølende ud for tiden. Men jeg har ikke rigtigt forstået hvem, der rent faktisk kan få lov at gå på tidlig pension?".

"Godt Peter, det glæder mig, at budskabet er gået 100% rent igennem", sagde Morten. "Alle vil selvfølgelig gerne på pension. Men altså, efter valget kan vi jo ikke udelukke, at nogle irriterende regnedrenge fra finansministeriet ødelægger det hele. Og hvis de gør det, så er det jo ikke vores skyld, hvis du forstår hvad jeg mener?"

Jeg forstod det måske ikke helt, men Morten og PS grinede stadigvæk.


Herefter gik de videre med planlægningen. Det handlede mest om at finde den rette ordfører til at fremlægge forslaget.

"Hmm", sagde Morten, "det her er ikke let. Hvis vi sætter Astrid til det, så tror alle, at det er en slags intrige. Og vi skal selvfølgelig ikke have Leif Lahn til at klovne endnu mere rundt i det. Hvad siger du, PS?"

Ham der PS kløede sig lidt i skægget, og kiggede ud af vinduet.

"Tjah ...", sagde PS. "Det bedste vi kan gøre, er at få reformen fremlagt af en, der opfattes som dum, men flink ".

"God ide", sagde Morten. "Jeg tager straks fat i Benny Engelbrecht".

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere