Det røde regeringsprojekt er dødsdømt – nu skal vi borgerlige pudse kampstøvlerne

Borgerlig kværuleren v/ Thomas Estrup Westenholz

Sept 10, 2019

0

Det røde regeringsprojekt er dødsdømt – nu skal vi borgerlige pudse kampstøvlerne

Den nye regering faldt efter megen besvær på plads. Det blev som bekendt en ren socialdemokratisk regering, med støtte fra De Radikale, SF og Enhedslisten. Et regeringsgrundlag kunne der ikke mønstres enighed om, hvorfor det såkaldte ”forståelsespapir” blev opfundet. Som ventet stod de borgerlige partier klar til at kigge grundlaget for dét forståelsespapir i kortene. Hvor mange penge skal bruges, og hvorfra vil de hente kapitalen til at fuldføre deres respektive valgløfter?

Svaret er ganske simpelt. Der skal skrues op for omfordelingen. Flere penge fra folk i arbejde til folk uden for arbejdsmarkedet skal sikres ved hjælp af højere skatter og afgifter. Herunder også en forhøjelse af skatten på aktiehandel og tilbagerulning af arveafgiften for familieejede virksomheder, så den går fra de nuværende 6 pct. tilbage til 15 pct.

Nu starter en spændende tid. Regeringen skal bevise, at de kan levere på deres mange løfter og støttepartierne skal sikre, at deres mærkesager bliver til virkelighed. Det kan dog blive svært nok. Der findes folk hos Det Radikale Venstre, og dele af regeringen, som godt kan regne, og de ved, at der er en grænse for hvor meget man kan skrue på rammevilkår for erhvervslivet, før det begynder at gå baglæns og der bliver mindre at dele ud af. Den indsigt findes ikke i Enhedslisten. 

Regeringen får også svært ved at levere en model til hvordan differentieret pension skal foregå. Radikale skal have lempet udlændingepolitikken, hvilket lader til at gå langsomt i deres retning. Dog har de samtidig allerede slækket gevaldigt på deres økonomiske dagsorden. SF kræver minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Faktisk vil de ikke stemme for finansloven, hvis ikke de får dette krav opfyldt. Dette blev dokumenteret i Radio24Syv programmet 100% Brian, hvori der blev afspillet en lydsekvens af Jacob Mark, der fastslår SF´s krav.

Det bliver skægt at høre det genafspillet, når regeringen opfinder en omvej der giver mulighed for flere pædagoger, men ikke egentlige målbare minimumsnormeringer. Mon Pia Olsen Dyhr lader regeringen falde på dette?

Sidst men ikke mindst er der Enhedslisten. De vil, som altid, en masse gode ting. Alle skal have det bedre. Undtagen de rige og erhvervslivet selvfølgelig. De skal jo betale for hele samfundets togbillet. En tur, som konduktør Skipper og co. helst først ser standset ved perronen lige før Venezuelas Hovedstation – såfremt en sådan ikke allerede ligger i ruiner ved ankomsten.

Den venstreorienterede retning er sat. Nu mangler de borgerlige bare at sætte deres egen. Ellemann er klar til at tage trøjen over hovedet og snøre støvlerne. Han skal bare have lov. Indtil da kan Konservative, DF, LA og Nye Borgerlige ikke gøre andet end at benytte ventetiden til at pudse kampstøvlerne og nynne til en inspirerende hymne. Jeg vil dog anbefale at undgå nummeret ”For Evigt” af Volbeat. Det har efterhånden fået en lidt hul klang.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere