SKAT - råddenskabens rotterede?

"There is something rotten in the State of Denmark"

Ikke angivet Ikke angivet,

20. oktober 2012

"There is something rotten in the State of Denmark".

Aldrig havde jeg troet, at jeg for alvor skulle få den mistanke. Men SKATs såkaldte sagsbehandling af Thorning-familiens skatteforhold giver mig kuldegysninger. Jeg har pt. ingen tiltro til, at Kinnocks skattefrikendelse er sket på lovlig og legal vis efter samme retsprincipper, som alle andre borgere var blevet behandlet.

Hvordan skal jeg - eller rettere SKAT - få slettet det forfærdelige indtryk, som mange nu i dag sidder tilbage med, nemlig at SKAT aktivt tog del i valgkampen for at sikre et regeringsskifte.

Sagen er nemlig den, at uden denne afgørelse til fordel for Thorning ville hun være blevet endegyldigt fældet som værdig statsministerkandidat, fordi hun og hendes familie ikke bare begår skattespekulation helt til grænsen (hvilket er uomtvisteligt), men som også direkte havde snydt (som afgørelsen ville have konkluderet, inden SKAT ændrede praksis i 11. time til fordel for Thorning).

Læg dertil at topchefen i SKAT er socialdemokrat, at SKAT igen og igen handler som en stat i staten, og at dette uvæsen kun er truet under borgerlige regeringer, mens socialdemokratiske regeringer giver SKAT mere magt.

Jeg synes, det er uhyggeligt og forfærdeligt at sidde tilbage med disse meget grimme mistanker mod en række embedsmænd og topfolk i SKAT, når de sidder og aftaler en helt afgørende ændring i praksis, som alle andre har appelleret til, men hvor de er blevet mødt med den sædvanlige afvisning.

Kun socialdemokrater kan få særbehandling hos SKAT. At alle er lige for loven har SKAT desværre nu modbevist. Det er - hvis blot en kvart del af historien og mistanken holder vand - en rotterede af råddenskab, som dygtige journalister forhåbentlig får ryddet godt og grundigt op i og sikrer, de de involverede trækkes i retten for omfattende magtmisbrug - magtmisbrug som sikrede et regeringsskifte. Om ikke andet så en retssag for at få fjernet mistanken.

Det siger sig selv, at hvis der er fligen af hold i de grimme mistanker, kan det betragtes som et anslag mod demokratiet, som bør få ganske vidtrækkende konsekvenser for enhver, der har lod og del i sagen. Det vil være en bananrepubliks tilstande. Og kan vi være sikre på, at dette er et éngangstilfælde, eller er SKAT en rotterede af magtmisbrug til fordel for politiske venner?