Økonom: Besparelser en dråbe i havet

I virkeligheden forslår en besparelse på en milliard kroner i statens budget ikke det store

Slettet Bruger,

05/02/2008

I virkeligheden forslår en besparelse på en milliard kroner i statens budget ikke det store. Når besparelsen alligevel indgår i regeringens forslag til finanslov 2008, er det fordi det er et tydeligt signal til offentligt ansatte om at dæmpe forventningerne til de forestående lønforhandlinger. Det siger Danske Banks cheføkonom, teen Bocian, til Radioavisen.

"En milliard kroner er et meget lille beløb i forhold til de offentlige udgifter, siger Steen Bocian til Radioavisen og fortsætter:

"Jeg tror mere, det er et signal til overenskomstforhandlingerne i foråret om, at man er villig til at holde lidt igen."

Hård opbremsning
Økonomer har advaret mod det høje offentlige forbrug, men Steen Bocian er forsigtigt optimistisk når det gælder muligheden for at undgå flere økonomiske indgreb fra regeringen.

"Det ser ud til, at regeringen bliver hjulpet lidt af, at den globale økonomi kølner lidt af og dermed også den danske økonomi. Så man kan da i hvert fald håbe på, at vi undgår katastofe-opbremsningen," siger Danske Banks cheføkonom til Radioavisen.

[email protected]

Kilde: