Voksne kommunister vil have voldelig revolution

Slettet Bruger,

13/06/2007

Voldsdrømmene florerer på den yderste venstrefløj, hvad enten det drejer sig om en blodig revolution eller om de mere nære kampe om Ungdomshuset. Formand for Arbejderpartiet Kommunisterne (APK), Henning Paaske Rasmussen, vil ikke kritisere autonome, der kaster med brosten.

"Vi tager ikke afstand fra, hvis man forsvarer sig i det øjeblik, at masserne bliver angrebet af politiet," siger han til Politiken.

APK's ungdomsorganisation, Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund, har tidligere udtalt til metroXpress, at med undtagelse af masseødelæggelsesvåben må alle våben tages i brug, selv skydevåben.

Blodig revolution - bare ikke i dag
APK-formanden støtter op om dette, men præciserer, at hun udtaler sig om en fremtidig revolution, ikke om kampene om Ungdomshuset.

"For os såvel som ungkommunisterne gælder det, at vi er imod individuel vold. Vi går ind for massernes omstyrtelse af samfundet. I medierne lader man som om, at det kan forekomme i dag eller i morgen, og det er ikke tilfældet. Men man må være naiv, hvis man tror, at når massernes behov ikke længere kan opfyldes, så vil masserne undlade at protestere og forsvare sig," siger han.

APK-stalinisten Lars Grenaa, der er bestyrelsesmedlem i pædagogernes fagforening BUPL, har til 180Grader.dk udtalt, at DKU-formanden er fejlciteret, men har dog ikke villet uddybe det.

mkr

Kilde: