Virksomheder: Ja til religion - så længe det ikke går ud over arbejdet

Danske virksomheder er ikke bange for at få hverken religiøse symboler eller religiøse handlinger indendøre via deres muslimske medarbejdere, viser...

Slettet Bruger,

14/04/2008

Danske virksomheder er ikke bange for at få hverken religiøse symboler eller religiøse handlinger indendøre via deres muslimske medarbejdere, viser en undersøgelse, som konsulentfirmaet LG Insight har foretaget for Integrationsministeriet. Det skriver Ugebrevet A4.

Samtlige 50 virksomheder, hvoraf de 37 er private, som har deltaget i undersøgelsen, vil f.eks. gerne tage hensyn til muslimske kostregler i udformningen af medarbejderkantinens menu. 90 procent har ikke noget imod, at deres ansatte går med slør. Og 90 procent har ingen problemer med, at meadarbejderne tager ferie- eller fridage i forbindelse med muslimske helligdage.

Omvendt er det kun fire ud af ti virksomheder, som har det godt med, at medarbejderne skal gå tidligt om fredagen for at deltage i fredagsbønnen, og det er kun 20 procent, som synes, at virksomheden ligefrem bør deltage i markeringen og festligholdensen af muslimske højtider.

"Virksomhederne har en meget funktionel tilgang til medarbejdernes religiøse interesse. Det er ikke sådan, at de tænker på, hvad religion og religiøse udtryksformer betyder for den enkelte medarbejder, og hvad religionens indhold er. De er alene interesseret i at få hverdagen til at fungere og gøre plads til, at religiøse medarbejdere kan trives på arbejdspladsen med deres religion," siger konsulent Lars Larsen fra LG Insight.

[email protected]

Kilde: