Vind gasmaske i ungdomshuskonkurrence

Slettet Bruger,

05/11/2007

Af IKKEMIG 2

Der er ingen grund til at lade tårene trille, hvis man får de "500 stenkastende autonome voldspsykopater fra helvede" som nabo. I hvert fald ikke, hvis man er den heldige vinder af den gasmaske, som den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov udlover på sin hjemmeside, jarlov.dk.

Gasmasken er en del af et "komplet nabosæt", der også indeholder ørepropper, graffittirensegrej og en mobiltelefon med direkte linje til politiet. For at være med i konkurrencen, skal man gætte på, i hvilken bydel, den Københavnske overborgmester Ritt Bjerregaard vælger at placere aktivisterne fra den yderste venstrefløj. Gætter man rigtigt, er man med i lodtrækningen.

Det forventes, at overborgmester Ritt Bjerregaard (S) mandag eller tirsdag vil offentliggøre en aftale om et gratis hus til de autonome. Og det finder Rasmus Jarlov dybt problematisk.

Socialdemokratisk eftergivenhed
"Det er en skandale, at Ungdomshuset belønnes. Der er andre mennesker i København, som har brug for lokaler (eksempelvis musikere og fodboldspillere). Ungdomshuset burde stå bagerst i køen til lokaler - ikke forrest. Hærværket på Nørrebro indenfor det sidste år har kostet anslået 100 mio. kr. (inkl. politiets overarbejde). Det burde naturligvis betyde, at al politisk opbakning er væk. Men det er gået lige omvendt i det socialdemokratiske København."

Den konservative kandidat vil i øvrigt bede Indenrigsministeriet om at vurdere lovligheden af aftalen, hvor en ungdomshusvenlig fond skal udføre det kommunale tilsyn.

"Når kommunen har tilsynspligt, er det naturligvis ikke muligt at bede folk om at føre tilsyn med sig selv. Det er imidlertid tilfældet, hvis Knud Foldschacks fond (Fonden Jagtvej 69, red.) skal føre tilsyn med ungdomshuset. Det svarer til at lade Dansk Industri føre tilsyn med danske virksomheder," siger Rasmus Jarlov.

[email protected]

Kilde: