Videbæk overvejer nyt kristent parti

Tove Videbæk led et klart nederlag ved weekendens hovedbestyrelsesmøde hos Kristendemokraterne

Slettet Bruger,

14/01/2008

Tove Videbæk led et klart nederlag ved weekendens hovedbestyrelsesmøde hos Kristendemokraterne. Videbæk havde op til mødet kraftigt kritiseret partiets valgstrategi for at være for venstreorienteret og for at lægge for lidt vægt på traditionelle værdier som for eksempel abortmodstanden. Samtidig ønskede hun et ekstraordinært landsmøde, hvor Kristendemokraterne skulle tage stilling til partiformand Bodil Kornbeks fremtid. Nu overvejer Tove Videbæk derfor at stifte et helt nyt parti. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"Jeg har fået henvendelser fra rigtigt mange, der ligesom jeg frygter for Kristendemokraternes fremtid, når vi nedtoner de sager, der netop er vores styrke. Og derfor er jeg ikke afvisende over for noget som helst i dag. Indtil videre er jeg medlem af Kristendemokraterne, fordi jeg fortsat er enig i vores principprogram. Men hvis man nu vil nedtone partiets kristne og etiske værdier endnu mere, må jeg tage stilling til, hvad jeg så vil gøre," siger Tove Videbæk.

Kristeligt Dagblads hjemmeside er netop nu præget af en debat, hvor mange læsere efterlyser en tilbagevenden til de klassiske værdier, der prægede Kristeligt Folkeparti inden navneskiftet og Bodil Kornbek. Det får dog ikke den kristelige partiformand til at tvivle på sin linje.

"Vi vil naturligvis stadig have et kristent værdigrundlag, men det er afgørende, at vi netop forklarer, hvordan vi jo faktisk er det eneste parti, der i så høj grad tager udgangspunktet i familien, som er den vigtigste ramme for vores liv. Den linje har jeg nu atter fået hovedbestyrelsens opbakning til," udtaler Bodil Kornbek.

Valgforsker tror ikke på levedygtigheden
Et eventuelt nyt kristent parti har dog ikke megen gang på jord. Det spår valgforsker Christian Albrekt Larsen fra Aalborg Universitet.

"Kristendemokraterne fik et dårligt valg, og hvis du splitter partiet op, får du bare to partier, der risikerer at få endnu dårligere valg. Der vil naturligvis altid være en gruppe vælgere, som ønsker en betoning af det kristne, men de udgør ikke særligt mange. Kristendemokraterne er inde i en dødsspiral, som en opsplitning kun vil forstærke," siger Christian Albrekt Larsen til Kristeligt Dagblad.

[email protected]Kilde: