Vi bruger millioner på ubrugelige klimaprojekter

Slettet Bruger,

03/12/2007

Danmark spilder millioner af kroner på ubrugelige klimaprojekter i fattige lande, viser en ny undersøgelse fra Verdensnaturfonden, WWF. Ifølge undersøgelsen er 20 pct. af de internationale klimaprojekter i udviklingslande reelt ubrugelige, og Danmark fylder godt op i den kedelige statistik, skriver Børsen.

"Der er intet, der tyder på, at de danske projekter skulle være meget bedre end dem, de andre lande investerer i, snarere tværtimod," siger John Nordbo, klimamedarbejder i WWF Danmark, til Børsen.

WWF har gennemgået 93 tilfældigt udvalgte FN-sanktionerede klimaprojekter - de såkaldte CDM-projekter - som går ud på, at vestlige industrilande kan investere i CO2-mindskende projekter i udviklingslande mod til gengæld at få deres egne reduktionsforpligtelser sænket.

Hjælper heller ikke økonomien
Udover, at mange af projekterne ikke gør nogen forskel for klimaet, er deres bidrag til en bæredygtig udvikling i ulandene foruroligende lille.

"CDM-mekanismen har brug for et meget grundigt eftersyn, så den kommer til at leve op til sine egne målsætninger om at være til fordel for klimaet," siger John Nordbo.

Det har ikke været muligt for Børsen at få en kommentar fra den hidtidige ansvarlige minister for CDM-mekanismen, udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).

[email protected]

Kilde: