Vestager accepterer Thornings udlændingepolitik, men lover kamp om skatten

De Radikale er på vej med en stille accept af Socialdemokraternes og SF's fælles udlændingepolitik, men lover til gengæld kamp om skattepolitikken,...

Slettet Bruger,

02/09/2009

De Radikale er på vej med en stille accept af Socialdemokraternes og SF's fælles udlændingepolitik, men lover til gengæld kamp om skattepolitikken, hvis en regering under Helle Thorning-Schmidts ledelse skal have radikal støtte. Det skriver dr.dk.

Accepten af udlændingepolitikken kommer i et interview med de Radikales leder, Margrethe Vestager, som offentliggøres i Berlingske Tidende i dag, men som allerede foregik fredag i sidste uge.

"Jeg kan konstatere fuldstændig nøgternt, at uanset hvor meget jeg er imod 24 års-regel og tilknytningskrav, så kræver det 90 mandater at få det ændret," siger Vestager til Berlingske Tidende og fortsætter: "S går ind for reglerne, og SF har accepteret dem, så derfor har det godt nok lange udsigter at samle de 90 mandater."

I weekenden - altså efter interviewet med Berlingske Tidende - blev Margrethe Vestager spurgt i DR Nyheders radiomagasin Politisk Debat, om de indrømmelser, hun eventuelt kunne få på andre områder, kunne opveje, at de Radikale må give sig på to så vigtige områder som skat og udlændinge?

I svaret undgår hun at komme ind på udlændingepolitikken. Men om skatten siger hun ifølge dr.dk , at de Radikale vil kæmpe for vigtige ændringer:

"Når vi har fremlagt vores eget forslag og i det fokuseret virkelig meget på det grønne område for at få en ambitiøs omstilling af det her samfund, udfordre virksomhederne, udfordre os selv, være innovative på hele det grønne, og når vi fokuserer så meget på, at der skal være lærere og sygeplejersker til rådighed for de mennesker, der har brug for dem, så er det jo fordi, det er vigtigt for os - så er det ikke fordi, det lægger vi bare tilside, tværtimod. Det har vi da tænkt os at slås for."

[email protected]

Kilde: