Ventetiden på håndværkere er faldet

Slettet Bruger,

29/07/2007

En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser at langt flere byggevirksomheder kan levere en håndværker, til mindre reparationer, inden for tre uger, i forhold til 2006. Det skriver epn.dk.

Mere end hver anden virksomhed kan løse de mindre opgaver på tre uger, mod kun 30% sidste år. Og udviklingen skyldes ikke, at danskernes lyst til at få gjort noget hjemmet er blevet mindre. Der har ganske vist været et minimalt fald i aktivitetsniveauet i forhold til 2006, men historisk set er det stadig meget højt.

"Byggelysten er der stadig, og virksomhederne har ingen problemer med at få ordrebogen fyldt op. Når der alligevel er sket et fald i ventetiden, hænger det sammen med flere forhold. Dels er ventetiden på byggematerialer faldet igennem det seneste år, og vi har haft en vinter hvor der blev produceret på stort set uændret niveau," siger Michael H. Nielsen, der direktør i Dansk Byggeri.

Større byggerier som tilbygninger til huset eller en ny carport skal man dog stadig vente længere på. Meget få virksomheder kan give sig i kast med en sådan opgave på under 8 uger, viser undersøgen.

Dansk Byggeri opfordrer stadig danskere med brug for håndværkerhjælp til at planlægge byggeriet i ordentlig tid og overveje om ens indendørs byggerier eventuelt kan vente til vinteren, hvor der er mindre travlt i byggefirmaerne.

[email protected]

Kilde: