Venstres miljøordfører benægter skifte til Ny Alliance

Slettet Bruger,

29/05/2007

Ejvind Vesselbo, valgt for Venstre i Århus Amt, er ikke på vej til Ny Alliance. Politiken skriver ellers i dag, at Vesselbo og en unavngiven kollega fra Venstres folketingsgruppe skifter til det nye parti.

Men hovedpersonen selv står nu frem og nægter partiskiftet.

"Dagen i dag vil vise, det er en løgnehistorie," siger han til berlingske.dk.

De to Venstre-folks afgang ville bringe Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti ned på 90 mandater, og gøre flertallet bag regeringen sårbart.

Der har længe været spekuleret i, at Vesselbo ville blive næste folketingsmedlem i Ny Alliance. Den 61-årige kultursociolog, der første gang ramte mediernes søgelys med en rapport om Ishøj-indvandrere i 1990, har ved flere lejligheder vist frustration over det tætte samarbejde med Dansk Folkeparti.

Anders Fogh Rasmussen kunne under Muhammed-krisen høre Vesselbo advare mod grøftegravning. Og sidste forår kom Ejvind Vesselbo, der er medlem af Folketingets integrationsudvalg, sammen med den konservative Henriette Kjær med en kraftig kritik af forholdene i landets asyllejre.

"Lige meget hvilken status du har i Danmark - om du er afvist eller søger asyl - har vi altså ansvar for, at dem, der bor her, lever under nogle forhold, som vi kan forsvare, og det mener jeg sådan set ikke er tilfældet på nuværende tidspunkt," sagde Vesselbo dengang efter et besøg på asylcentrene.

Det ville heller ikke være første gang Ejvind Vesselbo skifter parti. Tidligere har han siddet en periode i Gentofte kommunalbestyrelse for Socialdemokraterne.

mol

Kilde: