Venstrefløjen støtter Bondams bilforbud

Den radikale teknik- og miljøborgmester Klaus Bondams forslag om bilfri brogader bliver måske en realitet for de københavnske bilister

Slettet Bruger,

03/01/2008

Den radikale teknik- og miljøborgmester Klaus Bondams forslag om bilfri brogader bliver måske en realitet for de københavnske bilister. Blandt venstrefløjen i Teknik- og Miljøudvalget er der støtte til forslaget, som vil bandlyse bilerne fra Nørrebrogade, Vesterbrogade, Østerbrogade og Amagerbrogade. Det beretter politiken.dk.

Gaderne, der udgør vigtige trafikårer ind til centrum af byen, skal ifølge forslaget forbeholde cykler, gående, offentlig trafik og ærindekørsel.

"Det er en glimrende idé. Der er et stort potentiale i eksempelvis Nørrebrogade - det kunne give et fantastisk handelsliv. Samtidig er det en stor miljømæssig gevinst," siger Anne Vang, socialdemokratisk medlem af Teknik- og Miljøudvalget, til politiken.dk.

Bilfrit centrum
Også hos Enhedslisten er man glade for idéen, som man håber vil føre til et fuldstændig bilfrit centrum.

"Vi har en god, kollektiv trafik, og hvis folk partout vil køre i biler, kan de slå sig sammen," siger Enhedslistens medlem af udvalget, Morten Kabell.

Camilla Burgwald fra SF bakker også umiddelbart op om forslaget.

"Det er klart, at det vil gavne miljøet," siger hun til politiken.dk, men understreger, at hun gerne vil høre Bondams løsning på, hvordan bilerne skal komme ind til centrum.

[email protected]

Kilde: