Venstrefløjen kræver ungdomshus på Grøndalsvænge

Slettet Bruger,

30/08/2007

Et planlagt boligbyggeri på adressen Grøndalsvænge Allé 13 skal aflyses, og ejendommen i stedet gives til venstreradikale autonome. Det mener både SF og Enhedslisten på Københavns Rådhus, som stiller krav om et nyt ungdomshus i den kommunalt ejede bygning. Hvis ikke resten af rådshuset bøjer sig, ønsker de to partier ikke at være en del af det kommende budgetforlig, skriver Jyllands-Posten.

"Bygningen er tilpas stor, der er langt til nærmeste naboer, og de unge kan godt lide stedet," siger SF's Frank Hedegaard med henvisning til, at de autonome tidligere har varslet en besættelse af Grøndalsvænge Allé 13.

Autonome skal belønnes
"Det er en unik situation, så jeg håber, at både kommunen og de unge kan gå lidt på kompromis, så vi kan finde en løsning, for København har brug for et nyt ungdomshus."

Også i Enhedslisten er der støtte til at belønne de autonome med et gratis hus.

"Vi vil stå fast på vores krav i budgetforhandlingerne, og jeg tror på, at vi kan få et flertal bag planerne," siger Morten Kabell.

S: Nej til selvstyrende ungdomshus
Ejendommen, der i øjeblikket står tom, skal bruges til at opfylde overborgmester Ritt Bjerregaards (S) omdiskuterede løfte om 5.000 billige boliger på fem år, og Socialdemokraterne er da heller ikke begejstrede over forslaget. Man vil ikke slække på kravet om, at kommunen skal have kontrol med aktiviteterne i de kommunalt ejede bygninger, hedder det.

"Vi ønsker ikke et nyt selvstyrende ungdomshus som på Jagtvej 69. Men et kommunalt drevet hus med aktiviteter for unge er vi altid villige til at diskutere," siger Socialdemokraternes politiske ordfører i København, Anne Vang.

[email protected]

Kilde: