Venstrefløjen afviste ikke Asmaa

Slettet Bruger,

19/11/2007

Når Enhedslisten kun med nød og næppe klarede sig over spærregrænsen, skyldes det ikke, at partiets vælgere vægrede sig ved at støtte partiet med den kontroversielle kandidat, Asmaa Abdol-Hamid. De frafaldne vælgere ville alligevel have stemt på SF og Villy Søvndal, siger valgforsker ifølge Altinget.

"Enhedslisten gik frem i 2005, og mange af deres vælgere dengang skiftede altså parti. Har man en gang skiftet parti, er man tilbøjelig til at gøre det igen. Ved dette valg fremstod SF med Villy Søvndal som det samlende punkt i oppositionen, så mange af vælgerne fra 2005 er skiftet igen. Denne gang gik de til SF," siger valgforsker og lektor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet til Altinget.

Trofast kerne
Asmaa Abdol-Hamid gjorde sig flere gange uheldigt bemærket med uklare udtalelser om dødsstraf og homoseksualitet. Men det afskrækkede altså ikke Enhedslistens faste kerne fra at kaste deres stemme til fordel for det lille parti på den yderste venstrefløj.

Selv om hun kun var opstillet som nummer syv på Enhedslistens partiliste, fik Asmaa Abdol-Hamid 4.849 stemmer, hvilket er mere end dobbelt så mange stemmer som nummer tre på Liste Ø i Københavns Storkreds.

"Det er et pænt stemmeantal, som andre steder kunne have givet valg," konstaterer Kasper Møller Hansen.

[email protected]

Kilde: