Venstrefløj blokerer for behandling på privathospital

Slettet Bruger,

19/07/2007

Familien Petersen i Birkerød er desperate. Datteren i familien har anoreksi og vejer 37 kilo. Det offentliges behandling virker ikke og familien kan ikke selv betale de 88.500 kr., som et ophold på Kildehøj, et privathospital i Nivå med ekspertise i spiseforstyrrelser, koster. Og Region Hovedstaden vil ikke betale for opholdet.

"Det gør ondt at vide, at lige rundt om hjørnet sidder 15 af af Danmarks dygtigste eksperter i spiseforstyrrelser. De venter bare på at tage hende, men det kommer ikke til at ske, fordi regionen ikke vil godkende hende," siger pigens far, Knud Petersen.

Mange regioner i landet sender patienter til Kildehøj og Region Hovedstadens egen administration anbefaler et samarbejde med hospitalet. Det til trods, mener et flertal i regionen bestående af S, SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten ikke, at Kildehøj opfylder de faglige krav, der er nødvendige for samarbejde med det offentlige.

"Vi laver de aftaler med det private, som vi vurderer er fornuftige. Vi vurderede åbenbart, at der ikke ville være tale om en fornuftig aftale i denne sag," siger regionrådsformand Vibeke Storm Rasmussen, der ikke ønsker at forholde sig yderligere til sagen.

Der gør derimod Venstres regionrådsmedlem Sophie Løhde (V).

"Jeg kan ikke se det som andet end en ideologisk beslutning, når venstrefløjen stemmer imod administrationens anbefaling. De har jo tydeligvis ikke tænkt over, hvilke konsekvenser det får for patienterne," siger hun.


Ideologi og kassetænkning
Imens politikerne slås, går familien Petersen på skift på orlov for at passe deres datter, der ikke har været i skole i et år. Det offentliges prioritering undrer Knud Petersen.

"Birkerød Kommune har til forskel fra regionen været meget hjælpsom. Kommunen betaler vores orlov, en diætist, en hjælpelærer, kurser og vores taxier frem og tilbage fra Bispebjerg Hospital, hvor vi går til kontrolvejning. Alt i alt bruger samfundet flere penge på os, end det ville koste at indlægge hende på Kildehøj, til gengæld hjælper det overhovedet ikke. Så det er jo ikke økonomi, der handler om. Det er ideologi. Det er en kassetænkning, der kan koste min datter livet," siger Knud Pedersen.

1 procent af alle danske teenagepiger rammes af anoreksi.

[email protected]

Kilde: